TİKA'dan Kosova'da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'da eğitime destek faaliyetlerini yeni projelerle sürdürdü.

Ülkenin batısındaki Yakova'da bulunan 'Sadik Stavileci' Öğrenci Yurdu ile 'Mejtepi Ruzhdie' İlköğretim Okulu'nun tarihi binasının TİKA tarafından yapılacak restorasyonuna başlandı.

Yakova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Mimoza Kusari Lila ile Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın görüştükleri, devam eden ve gelecekteki işbirliğinin konuşulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Yakova'da TİKA ve diğer kurumlar aracılığıyla yapılan yardımlar için Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür edildi.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Vıçıtırın'da bulunan 'Eqrem Çabej' Lisesinin TİKA tarafından yaptırılan çok amaçlı salonu da törenle açıldı.

Vıçıtırın Belediye Başkanı Bajram Mulaku, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak Türk kurumlarıyla yakın bir işbirliği içinde olduklarını belirterek, Türk hükümetine, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğine, TİKA ve diğer tüm Türk kurumlarına teşekkür etti.

TİKA Priştine Koordinatörü Necip Özay Özütok da 'Kosova'nın geleceği' olarak nitelendirdiği öğrencilere modern tesisler sağlamak için TİKA'nın eğitim alanındaki çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA