Tahir Elçi Kent Ormanı'na 25 Bin Ağaç Dikildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin akciğeri olarak tabir edilen Tahir Elçi Kent Ormanı’na şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikti.

Tahir Elçi Kent Ormanı'na 25 Bin Ağaç Dikildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı’nı ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. İmar Planı’nda Kent Ormanı olarak planlanan 750 hektarlık araziye şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikildi. Konuya ilişkin bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, Kent Ormanı’nda üç yıldır ağaçlandırma ve sulama sistemi, elektrik tesisatı, kuyu ve depolar gibi altyapı çalışmalarının projelendirildiğini, çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Ormana şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikildiğini belirten Uçaman, sonbahar mevsimiyle birlikte ise Kent Ormanı, Barış Ormanı, Devegeçidi Piknik Alanı ve kentin belirli alanlarına 2 bin 600 adet ağacın dikim çalışmalarına da başlandığını bildirdi. Kent Ormanı’nın mesire alanı olarak kullanılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uçaman, Kent Ormanı’nda boş alan bırakılmayacağını, kayalık bölümlere meşe palamudu tohumu ekileceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA