Suriye'ye İnsani Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca temin edilen 3 tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen 3 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

'Sınır Ötesine Yardım Kampanyası' çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle temin edilen gıda, su, ilaç, çocuk bezi, oyuncak ve giysi yardımları Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda gönüllüler tarafından tırlara yüklenen malzemeler, Suriye İnsani Yardım Platformuna ait Yenice Mahallesi'ndeki depo önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

Törene katılan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, burada yaptığı konuşmada, yardımlarından dolayı hayırseverlere ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin Suriyeliler'e yönelik yardımlarıyla dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Yıldız, 'Kış geliyor özellikle kışa hazırlık anlamında battaniye ve giyim gibi insanların temel ihtiyaçlarının bulunduğunu biliyoruz. Bu noktada hayırseverler çalışmalarını sürdürürse iyi olur. Yıllardır yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimize minnet borçluyuz.' dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de Suriye'deki iç savaşın yaklaşık 6 yıldır devam ettiğini söyledi.

Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Suriyeliler'in daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Gerem, 'Sınır ötesine ve içerisinde bulunan Suriyelilere yardımlarımız sürüyor. Bugün Halep'in iç kesimlerine 3 tır yardım gönderiyoruz. Önümüz kış özellikle her türlü gıdaya ve giyime ihtiyaç var. Çocuk botu ve çocuk giyimi konusunda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Kendi imkanlarımız ölçüsünde mazlum Suriyeliler'in yanında olmaya devam edeceğiz üşümemeleri ve aç kalmamaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: AA