Osmanlı'dan Günümüze Darbeler Konferansı İlgi Gördü

İzmit Belediyesi tarafından organize edilen Osmanlı’dan günümüze darbeler konferansı’na çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmanlı'dan Günümüze Darbeler Konferansı İlgi Gördü
İzmit Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği ile düzenlenen Osmanlı’dan günümüze darbeler konferansı büyük ilgi gördü. Enderun sohbetleri kapsamındaki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

Belsa 9. Kattaki meclis salonunda düzenlenen etkinliği Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, TÜGVA Kocaeli Şube Başkanı Yusuf Yazıcı ve çok sayıda vatandaş büyük bir heyecan içinde takip ettiler.

Osmanlı’dan günümüze darbeler konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Tarih, sadece tarihçiyi ya da birtakım insanları ilgilendirmez. 7’den 70’e kadınından erkeğine, en yetkilisinden, en yetkisize kadar herkesi ilgilendirir. Tarihi iyi okumak, tarihi iyi bilmek ve öğrenmek durumundayız. Neden son 100 senedir, 150 senedir tarihimize düşman edildiğimizi, iyi anlamamız lazım. Tarih, ideolojilerin at oynattığı bir alandır. İdeolojiler tarihi kullanır. Bunu insanları gütmek, yönlendirmek ve yanlışa sürüklemek için de kullanırlar. Öyleyse millet olarak çok duyarlı olmamız lazım. Osmanlı Devleti kadar tarihten ibret alan, ibret çıkartan bir devlet yok. Tarihi ne kadar iyi biliyorsak, 5 yıl, 10 yıl, 50 yıl ötesini görürüz” diye konuştu.

Kaynak: İHA