OSB İle Otoyol Arasındaki Bağlantı Sorununa Çözüm

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın seçim dönemindeki vaatlerinden biri olan İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi-D400 Karayolu ve otoyol bağlantısı konusunda, Karayolları Bölge Müdürlüğünün bağlantı yolunun yapımı için devrede olduğu bildirildi.

AK Parti İçel İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Elvan'ın girişimleriyle bağlantı yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındığı, Karayolları Bölge Müdürlüğünün de bağlantı yolunun yapımı için devrede olduğu belirtildi.

Sanayicilerin bu konudaki taleplerini, Kalkınma Bakanı Elvan'a son olarak eylül ayındaki İçel-Tarsus OSB ziyaretinde ilettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Elvan da konunun takipçisi olduğunu ve sorunu çözmek için gerekli girişimlerde bulunduğunu dile getirmişti. Ziyaretin üzerinden bir ay geçmeden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın girişimleri sonuç verdi ve söz konusu bağlantı yolu Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındı. Böylece yolun Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilmesinin önü açıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğünün öncelikle otoyol bağlantısını sağlayacak olan köprülü kavşak yapımına başlayacağı öğrenildi. 11.7 kilometre uzunluğundaki yolun karayolu ağına alınmasıyla birlikte D-400 yoluyla otoyol arasında bağlantı sağlanacak, D-400 karayolunun trafik yükü azaltılacak, Organize Sanayi Bölgesi, lojistik merkezi ve sanayi tesislerine ulaşım kolaylaşacak. Kültür ve inanç turizmi açısından İçel ve Tarsus'ta önemli bir yere sahip olan Eshab-ı Kehf'e de bu bağlantı yoluyla otoyoldan ulaşım imkanı sağlanacak. Böylece ziyaretçiler Eshab'ı Kehf'e daha kolay ulaşım imkanı bulacak. Söz konusu yolun kamulaştırma bedeli de dahil yaklaşık yapım maliyetinin 160 milyon lirayı bulması bekleniyor.'

Kaynak: AA