Orman Sanayi Sektörünün Sorunları TÜYAP'ta Konuşuldu

İntermob Fuarı kapsamında düzenlenen “Orman Sanayi Sektörünün Geleceği Forumu 2016” programında sektörün sorunları ve sorunların çözüm yolları TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde konuşuldu.

Orman Sanayi Sektörünün Sorunları TÜYAP'ta Konuşuldu
Uluslararası Mobilya, Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ağaç İşleme Teknolojileri (İntermob) Fuarı kapsamında düzenlenen “Orman Sanayi Sektörünün Geleceği Forumu”nun 2’ncisi TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İntermob Fuarını’nın 4’üncü gününde düzenlenen foruma, Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Zengin, konuşmasında sektördeki ilerlemeyi yıllara oranla dinleyicilere aktararak bir sonraki yılın hedeflerinden bahsetti. Orman ve sanayi sektöründeki sorunların tüm yönleriyle masaya yatırıldığı forumda sektör temsilcileri de görüşlerini dinleyicilerle paylaştı. Ardından dinleyicilerin merak ettiği sorular sektör temsilcileri tarafından yanıtlandı.

Forumda konuşulan ana başlıklar arasında, rakamlar ve finansal sonuçlarla sektör değerlendirmeleri, 2017 yılı hakkındaki olası tahminler, kurumların sektörden beklentileri, 2017 yılı planları ve yenilikleri, sektördeki olası riskler, riskleri bertaraf etmek için öneri ve görüşler bulunuyor.

“Levha üretiminde Avrupa’da 1’inci dünyada 2’nciyiz”

Sektörün sorunlarına çözüm bulunmasına katkı sağlamak amacıyla uluslararası birçok toplantıya katıldığını ifade eden Hakan Zengin, “2017’den umutluyum, bizim sektörümüz ve alt sektörümüzde bulunan mobilya sektörünün güçlü bir alternatif olacağına ve çıkma yapacağına inanıyorum. Sektörümüzün iyi bir potansiyele sahip olması, levha üretiminde Avrupa’da 1’inci dünyada 2’inci olması bu potansiyelle birlikte 1 milyondan fazla işçi istihdam eden, katma değeri çok yüksek olan en komplike tesisleri işleten makine ağırlıklı bir sektörüz. Sektörün sorunları elbette ki var, bizde çözüm noktasında elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya bizim vazgeçemeyeceğimiz bir pazar”

Türkiye için Rusya pazarının önemine dikkat çeken Zengin, “90 yıllarda benim bir tahminim vardı. Türkiye’nin geleceği Rusya’nın elinde diye şimdi de aynı şekilde söylüyorum Rusya bizim vazgeçemeyeceğimiz bir pazar. Aynı zaman da hem makine ihracatı yaptığımız hem de bu ürünlerin ihracatını yaptığımız çok ciddi bir pazar biz de oradan orman ithalatı yapıyoruz. Bizim ülkemizdeki alanın 83 katı ormanlık alana sahip bunları verimli bir şekilde kullanma şansları yok. Milyonlarca ton odun yani ham madde orada çürümeye terk ediliyor” dedi.

Forum, Zengin’e ve sektör temsilcilerine plaket takdiminde bulunulması ile sona erdi.
Kaynak: İHA