Merkezefendi'de 18 Okula Z-Kütüphane

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 18 okulda yapılacak zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) için protokol imzalandı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, z-kütüphanelerin çok önemli bir proje olduğunu belirterek, 18 okula yapılacak z-kütüphaneler ile eğitime büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

Z-kütüphanelerin gerçekten gelecekte Türkiye Cumhuriyetini ayağa kaldıracak, taşıyacak nesillerin yetişeceği kütüphaneler olacağını dile getiren Altıparmak, şöyle konuştu:

'Öğrencilerimiz, okumak istedikleri kitaba ulaşmada zorluk çekmeyecekler ve okuma alışkanlıklarını pekiştirecekler. Ayrıca Z-kütüphaneleri Denizli'de diğer illere de örnek olacak kadarki sayıya ulaşacak. Bu projede emeği geçen Merkezefendi Belediye Başkanına ve ekibine Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine de çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, Merkezefendi Belediyesinin 750 bin lira maliyetle 18 ayrı okula Z-kütüphanesi protokolünü imzalamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan Subaşıoğlu, 'Merkezefendi Belediyesi olarak Z-Kütüphanelerini yapmakta bir tek amacımız var. Merkezefendi'mizin, Denizli'mizin entelektüel sermayesine yatırım yapmak istiyoruz. Okullar, binalar yapılabilir ama içinde ne üretildiği, ne okunduğu önemli. Analitik düşünen bir nesil için mutlaka kütüphanelerimize yatırım yapmamız gerekir.' dedi.

İmzalanan protokolle Merkezefendi bölgesinde bulunan 5'i ilkokul, 3'ü ortaokul, 10'u da lise olmak üzere toplam 18 okulda Z-kütüphanesi yapılacak.

Kütüphanelerin tüm masrafları Merkezefendi Belediyesi tarafından karşılanacak.

Kaynak: AA