Meme Kanserinde Farkındalık

Medical Park Gaziantep Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Meme Kanserine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Meme Kanserinde Farkındalık
Medical Park Gaziantep Hastanesi Onkoloji Merkezinde tedavi gören Meme Kanseri hastaları biraraya geldi. Etkinlikte Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Yıldırım Meme Kanseri tedavisi gören hastalara tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi. 40 yaşını doldurmuş her kadının 2 yılda bir mamografiye girmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "En çok bahsettiğimiz konulardan biri kendi kendine meme muayenesidir. 20 yaşından sonra her kadının mutlaka ayda bir kez düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapması ve 40 yaşından sonra da klinik olarak daha iyi bilen bir kişi tarafından ve iki yıl da bir mamografiyle taramalarının yapılması gerekli" dedi.

Onkoloji Merkezinde Meme Kanseri tedavisi gören hastaların teşhis konulduktan sonra ve tedavi sürecinde yaşadıkları deneyimleri anlattıkları etkinlik, elle meme kanseri taramasının nasıl yapıldığının ve meme kanserinden şüphelenen her kadının mutlaka bir uzmana başvurması gerektiği anlatılması ile son buldu.
Kaynak: İHA