Karşıyaka'da 'Su Sporları Merkezi' Açıldı

Karşıyakalıları spora teşvik etmek ve kentlinin denizle ilişkisini güçlendirmek hedefiyle yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, Su Sporları Merkezi açtı. Mavişehir Balıkçı Barınağında hizmete giren merkezde kano kursları verilecek, yeni sporcular yetiştirilecek.

Karşıyaka'da 'Su Sporları Merkezi' Açıldı
Karşıyaka ilçesinde, vatandaşların spor olanaklarını arttırmak, hem de denizden daha etkin şekilde yararlanabilmesini sağlamak adına kurulan Su Sporları Merkezi, Mavişehir Balıkçı Barınağında coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçirilen merkezde, 10 yaş ve üzeri yüzme bilen Karşıyakalılara kano kursu verilecek. Katılımcılar, 15’er kişilik gruplar halinde eğitim alacak. Karşıyaka’yı olimpik spor branşı kanoda, ulusal ve uluslararası çapta temsil edecek yeni sporcular yetiştirilecek. Kayıtların devam ettiği kursa ilişkin 324 73 63 numaralı telefondan da detaylı bilgi alınabileceği kaydedildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’yı körfezden denizden ayrı düşünmemek gerektiğini ifade ederek, "Deniz Karşıyakalılık Kültürü’nün ayrılmaz bir parçasıdır. ‘Karşıyaka Belediyesi Su Sporları Merkezi’ bu gerçeğin yeniden anımsanmasına, deniz kültürümüze ve su sporlarının gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır. Karşıyaka’nın bu bağlamda öteden beri gösterdiği çabalara, bir de bu tesisle katkıda bulunacak; özellikle yeni kuşakları denizle buluşturacağız. En büyük dileğimiz, merkezimizin yaygınlaşması, körfezimizin ulusal ve uluslararası su sporlarına layık olduğunca açılmasıdır. Karşıyakamıza ve İzmirimize güzellikler getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA