Kahramanmaraş'ta Sendikacının Darbedilmesi

TESİŞ Afşin Şube Başkanı Kılıç: '(AfşinElbistan B Termik Santrali'nde yaşanan darp olayına ilişkin) Biz hiçbir zaman gizli iş görmedik'.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde yaşanan darp olayına ilişkin, 'Biz hiçbir zaman gizli iş görmedik.' dedi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, sendikalarının hedef gösterilmek istendiğini savundu.

Darp olayının ardından sendikaya ait otomobilin camının kırıldığını ve TES-İŞ Sendikası şube binasına da tüfekle ateş edildiğini iddia eden Kılıç, şunları kaydetti:

'3 gün önce iş yerimizde bir olay yaşandı. Burada çalışan bir arkadaşımızla sendikamızın üyesi dahi olmayan bir kişi arasında tartışma oldu. Bu olayı gerçekleştirenleri, Mustafa Kılıç’ın yeğeni diye reklam ettiler. Bu kişi, jandarmaya ifadesini verdi ve soruşturma devam ediyor. Enerji-İş diye bir sendikanın yetkilileri, Bu işi TES-İŞ Sendikası yaptırdı diye gazetelere açıklamalar yapıyorlar. Sosyal medyadan konuşuyorlar. Peki, benim arabamı parçalayan kim, saçma sıkan kim? Siz de onu teslim edin. Biz hiçbir zaman gizli iş görmedik.'

'Bu olayı da kim nereden okumak istiyorsa okusun. Bu işin adli boyutu devam ediyor' diyen Kılıç, meydanda olduklarını kimseden de korkmadıklarını belirtti.

Başkan Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ve sendikaya üye işçiler, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: AA