'Geleceği İşleyen Hünerli Eller' Projesiyle Kadınlar Üretime Katkı Sağlayacak

Ulaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Geleceği İşleyen Hünerli Eller’ projesiyle kadınlar üretime katkı sağlayacak.

'Geleceği İşleyen Hünerli Eller' Projesiyle Kadınlar Üretime Katkı Sağlayacak
Ulaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve çalışmalarına başlanan projede, 24-64 yaş arasındaki kadınların kurslara katılarak el becerilerinin geliştirilmesi, üretime katkı sunması ve kurslar süresince üretilen ürünlerin oluşturulacak olan pazar ile satışa sunulması amaçlanıyor. Ulaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik, Ulaş Vali Lütfi Fikret Tüncel Ortaokulu Müdürü Ramazan Baker ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Beşir Köksal ile görüştükten sonra proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Projenin amacı ve yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi veren ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Çezik,"Projemizin genel amacı mesleki vasfı olmadığı için çalışma hayatı içinde yer edinemeyen 25-64 yaş aralığındaki kadınlara hayat boyu öğrenme kültürünün benimsetilmesi yoluyla işgücüne katılımlarını arttırarak kendilerinin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal statülerinin iyileşmesini sağlamaktır. Bu kapsamda ilçe halk eğitim merkezi binamızda bir tadilat çalışması başlattık. 25-64 yaş arası kursiyerlerimize gümüş işçiliği, takı çizimi-üretimi, sippovaki eğitimi vereceğiz. Proje uygulama süresi içinde Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Ulaş halkına yönelik aile içi iletişim, kişisel gelişim, anne sağlığı ve çocuk eğitimi konularında, her biri kendi alanında uzman eğitimciler tarafından seminerler verilecek. Kursiyerlerimizin ürettikleri Ulaş Belediyesi tarafından Sivas-Malatya Karayolu üzerinde kurulacak olan ofiste satışa sunulacak" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal, kadınların kendilerine ve aile ekonomisine katkı sağlamaları ve meslek sahibi olmaları açısından çok önemli olduğunu belirterek,"Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu tür etkinlikleri ve projeleri önemsiyoruz. Daha önce kadınlarımıza yönelik olarak iş kurma ve iş geliştirme eğitimleri vererek kadınlarımızın iş kurmalarına yardımcı olduk. KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Kursları düzenledik. Ulaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de hayata geçirdiği Geleceği İşleyen Hünerli Eller projesi de amacına ulaşacağına inanıyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Esnaf teşkilatı olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine de her zaman yardımcı olmaya çalıştığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA