Gazzelilerin 'Acılarını Anlatan' Fotoğraf Sergisi

Basın Evi Kurumu 2014'teki İsrail saldırılarında evlerini kaybeden Gazzelilerin çektiği sıkıntı ve acıları konu alan fotoğraf sergisi açtı.

Gazze'deki Beytu's-Sahafe (Basın Evi) Kurumu, Temmuz 2014'teki İsrail saldırılarında evlerini kaybeden ailelerin çektiği sıkıntı ve acıları konu alan fotoğraf sergisi düzenledi.

'Gazze'nin Yeniden İmarı Tamamlanmadı' adıyla düzenlenen sergide, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yıkılan evlere, ev sahiplerine ve onların yaşadığı prefabrik konutlara ait 58 kare fotoğraf yer aldı.

Basın Evi Kurumu Başkanı Bilal Cadallah sergi esnasında yaptığı basın toplantısında, 'Amacımız İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda evlerini kaybeden Filistinlilerin acılarına dikkati çekmek. Ayrıca bu sergiyle uluslararası topluma Gazze'nin yeniden imarı için acilen harekete geçmeleri yönünde mesaj veriyoruz.' dedi.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkıldı, 160 bin ev hasar gördü, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz durumda.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA