Gaziantep İtfaiyesinin Araç Filosu Güçlendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Bizim derdimiz en iyi araçlarla halkımıza en iyi hizmeti vermek, bunun hesaplarını yapıyoruz'.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının filosuna 64 metrelik asansöre sahip, dakikada 2 bin litre su verebilen ve 100 metre yüksekliğe ulaşabilen 12 araç daha katıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığının Şehreküstü Mahallesi'ndeki tesislerinde düzenlenen törende, yeni yangın söndürme araçlarının tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, 2 milyon insanın sorumluluğunu düşünerek yatırım yaptıklarını söyledi.

Göreve başladığı dönemde Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan fabrika yangınlarından çok etkilendiğini ifade eden Şahin, bu yangınlardan sonra itfaiyenin daha güçlü olması gerektiğine karar verdiğini belirtti.

İtfaiyenin hizmet içi eğitimler ve yeni katılan personel ile daha da güçlendiğini bildiren Şahin, şunları kaydetti:

'Siz dünyanın en iyi makinesini veya aracını alın, eğer onu iyi kullanan birisi olmasa bir işe yaramaz. Kendinize ve yaptığınız işe güvenin, ekip arkadaşlarınıza güvenin. Teknolojiyi iyi kullanın. Teknoloji ve bilginin yanında mali kaynakları iyi kullanıp en iyi sonuca varmamız lazım. Yaşadığımız olaylara baktığımız zaman kentleşme ve şehirleşmede artık modern araçların olması kaçınılmaz oldu. Bizim 'en yüksek merdivenli aracı alalım da en iyi biz olalım' diye bir derdimiz yok. Bizim derdimiz en iyi araçlarla halkımıza en iyi hizmeti vermek, bunun hesaplarını yapıyoruz.' diye konuştu.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ise göreve geldiklerinde 33 itfaiye aracı bulunduğunu, 14 milyon lira değerinde 12 araç daha alarak 2,5 yılda araç sayısını 60'a çıkardıklarını dile getirerek, 64 metrelik asansöre sahip yeni araçların, dakikada 2 bin litre su verebilme ve 100 metre yüksekliğe ulaşabilme özellikleri olduğunu söyledi.

Konuşmaların arından Başkan Şahin ve beraberindekiler araçları inceledi, itfaiye erleri ile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA