GAÜN'de Kültür Tarihi Müzesi Yeniden Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi yeniden düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, yeniden düzenlenen Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi törenle açıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, açılışta yaptığı konuşmada, kültürler ve milletlerin sanatlarıyla var olduklarını belirterek, 'Geçmişinizde iz bıraktıysanız, sanatsal olarak geleceğe müzelerinizle bu izi taşıyabiliyorsanız siz gerçekten kadim bir medeniyetsiniz demektir. Öğrencisiyle, toplumuyla aynı zamanda burada bulunan bağışçılarımızla güçlü bir erk ve sanatsal bir alan içerisinde asıl amacına ulaşmış bir üniversite oluşturuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi'nin üniversite bünyesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Gür, giysilerini müzeye getiren bağışçılara da teşekkür etti.

Müze Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Timur Demir de üniversite bünyesinde müze kurma fikrinin, Gaziantep'in son karagöz ustasının malzemelerinin ailesi tarafından üniversiteye bağışlanmasıyla ortaya çıktığını belirtti.

Törende Rektör Gür tarafından bağışçılara teşekkür belgesi ve hediye verildi.

Müzede, 1870-1970 yılları arasında Gaziantep'te kullanılmış giysi, düğün-nişan kıyafetleri, gelinlikler, dokumalar yer alıyor. Burada Gaziantepli son karagöz ustasının resimleri ve gösteri aletleri ve el yapımı perdesi de sergileniyor.

Eski fotoğraf makinaları ve malzemelerinin de sergilendiği müzede, nazarlık malzemeleri, 'yakası açılmadık damat gömleği', oya, dantel, Antep işi nakışlar ve bunların işlenme safhalarını gösteren panolar da bulunuyor.

Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Bedir de katıldı.

Kaynak: AA