Fırat Kalkanı'nda 5 şehit

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 72 DEAŞ, 15 PKK/PYD hedefine Fırtına obüsleriyle atış yapılarak, teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Fırat Kalkanı'nda 5 şehit
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı' 63. gününde devam ediyor.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.

Harekat kapsamında, Mare hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Aktarin'in güneyinde yer alan üç meskun mahalde (Tuvays, Al Gharz ve Tlatinah) büyük ölçüde kontrol sağlandı. Mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam ediyor.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 muhalif şehit oldu, 28 muhalif yaralandı. Destek sağlayan unsurlarda zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 280 kilometrekarelik bir alanı kapsayan 159 meskun mahalde kontrolü sağlamıştı.

Öte yandan, hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 72 DEAŞ ve 15 PKK/PYD hedefine Fırtına obüsleriyle atış yapılarak terör örgütü mensupları baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla hava harekatı yapılmazken, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekleyen uçak görevlendirildi.

Koalisyon güçleri tarafından Tuvays ve Hazvan'da tespit edilen terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik 4 hava harekatında, 4 terörist etkisiz hale getirildi, 2 araç, 2 bina ve 1 havan imha edildi.

Kaynak: AA