Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi ekipleri peyzaj çalışmaları kapsamında hercai menekşe ekimine başladı.

Belediye serasında yetiştirilen menekşeler kaldırım kenarları ve kavşaklara dikiliyor.

Kış soğuğuna dayanıklı olan hercai menekşeler bahar ayına kadar kalacak.

-Bazı mahallelerde 1 gün su yok

İçme suyu hattında yapılacak bakım nedeniyle bazı mahallelere su verilemeyecek.

Süloğlu İçme Suyu Hattı'nda belediye ekiplerince bakım yapılacak.

Bu kapsamda, Şükrüpaşa, 1. Murat, Fatih, Kocasinan, İstasyon, Nişancıpaşa, Barutluk, Menzilahır, Umurbey, Babademirtaş, Çavuşbey, Yançıkçışahin, Medresealibey, Yıldırım, Yeniimaret, Sarıcapaşa, Sabuni mahallerinde 24 saat süreyle su verilemeyecek.

-Edirne Belediyesi ilk yardım kurslarına devam ediyor

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, iş yerlerinde ilk yardımcı bulundurulmasının kanunla zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

Tanrıkulu, az tehlikeli iş yerlerinde, her 20 çalışan için bir ilk yardımcı, tehlikeli iş yerlerinde, her 15 çalışana kadar bir ilk yardımcı, çok tehlikeli iş yerlerinde her 10 çalışana kadar bir ilk yardımcı bulundurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Edirne Belediyesi ilk yardım eğitim merkezinde Edirne halkına okullardaki öğretmenlere, sporculara, antrenörlere, gönüllülük esaslı kurulan sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ücretsiz olarak sertifikalı ilk yardımcılar yetiştiriyoruz.

Belediyemizden talep edildiği takdirde ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimini kamu kurum ve kuruluşlarına vererek, kurumların ilk yardımcı ihtiyacını giderebilmekteyiz. Mesela, ilk yardım eğitim merkezimizde son eğitimimizi Edirne il özel idaresinin talebi doğrultusunda özel idare çalışanlarına verdik.'

Kaynak: AA