DSP 10. Olağan Kurultayı Toplanıyor

Kurultay, 27 Kasım Pazar günü Ankara'da yapılacak Başkanlık Kurulu bildirisinden: 'İlkeleri ve duruşu ile her zaman örnek olabilmiş DSP yeniden iktidara hazırdır'.

DSP, 10. Olağan Kurultayı'nı 27 Kasım Pazar günü Ankara'da yapacak.

DSP Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıda DSP'nin 10. Olağan Kurultayı'nın 27 Kasım Pazar günü Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılması kararlaştırıldı.

Başkanlık Kurulunca, yayımlanan bildiride, 2002'de hiçbir neden yokken ülkeyi bir anda seçim ortamına sürükleyecek açıklamasıyla 'ünlü' olanların, bugün aynı amaç ve refleksle 'başkanlık sistemi' çıkışıyla yeni bir sürecin tetikleyicisi olduğu ileri sürüldü.

'Geçmişte her türlü milliyetçiliği ayakları altına alanların, bugün en keskin milliyetçilik görüntüsü verme gayretinde' olduğu savunulan bildiride, 'Esasen iktidara getirilişlerinde, örtülü bir koalisyonu içine sindirenlerin, ekonomiyi yandaşlarına, devleti cemaatlere, güneydoğuyu bölücülere emanet edenlerin, bugün yaşananlara yönelik feryatları elbette ki samimiyet sınavında sınıfta kalacaktır.' ifadesine yer verildi.

Bildiride şunlar kaydedildi:

'Bölgemizde, egemen sistem tarafından yürütülen laik, demokratik, üniter, milli devletlerin tasfiyesi sürecinin yaşandığı bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve üniter yapısını yeterince sahiplenemeyen parlamentodaki dört partinin artık misyonunu tamamladığı görülmelidir.Bugünümüzün başlıca sorumlusu mevcut iktidar partisi ve ortaya konulan tüm politikaları açıktan ya da dolaylı destekleyicisi Meclis'teki muhalefet partileriyle daha fazla ileri gidemeyiz.Demokratik Sol Parti 10. Olağan Kurultayını topluyor.İlkeleri ve duruşu ile her zaman örnek olabilmiş DSP, yeniden iktidara hazırdır.Ülkenin ve halkın kurtuluşuna giden yol, demokratik solun yeniden iş başına gelmesiyle açılacaktır.Buna inanan tüm toplum kesimlerini bu mücadelede omuz omuza yürümeye çağırıyoruz.'
Kaynak: AA