Devlet Bahçeli'den Başika açıklaması

MHP Lideri Bahçeli, ''Başika'dan çekilmek, Hakkari'den çekilmekle eşdeğerdir'' ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli'den Başika açıklaması
Devlet Bahçeli'den Başika açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cumhuriyet'i yıkma çabaları dün vardı bugün de var. Ancak Türk milleti uyanıktır. Türkiye'nin adaleti ve ahlakı kalmamış bir halde aşama aşama dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız. Demokrasi kundakçılarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukukun üstünlüğünü esas alan Türkiye Cumhuriyeti ne pahasına olursa olsun yaşayacak ve yaşatılacaktır.
Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel ve köklü değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Korku ve kaygılar tavan yapmaktadır. Terör örgütü PKK kanlı saldırı ve provokasyonlarına devam etmektedir. Musul operasyonu gittikçe kızışmaktadır. Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır.

''TÜRKİYE BU TEMİZLİK HAREKATININ DIŞINDA DURMAMALIDIR''


Başika da IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır. Türkiye bu temizlik harekatının dışında durmamalıdır. Ülke olarak milli beka ve güvenliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz çok açıktır. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? Türkiye Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. Musul yanarken yerimizde duramayız.

''BAŞİKA'DAN ÇEKİLMEK HAKKARİ'DEN ÇEKİLMEKLE EŞDEĞERDİR''

Kürdistan'ı kurmak isteyenler akıllarını başlarına alsınlar. Herkes bilsin ki biz okumuzu atıp yayımızı hala asmadık asmaya da niyetimiz yoktur. Musul operasyonunun uzun süreceği anlaşılmaktadır. IŞİD'in Musul'dan atılması terörist saldırıları şiddetlendirebilir. Şu anda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eşdeğerdir. ABD'nin gölgesine sığınanların bayrağımıza düşmanca saldırması efendilerinin emridir. Türkiye'nin etrafını örmeye ana damarlarını kesmeye çalışanların bitmeyen plan ve nefretleri vardır. Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız.''