Bingöl'de Yaralı Bulunan Atlar Tatvan'a Getirildi

Bingöl'de iki haftalık yavrusuyla yaralı halde bulunan at, tedavi için Bitlis'in Tatvan ilçesine getirildi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), at ve yavrusunun durumuyla ilgili yapılan haberler üzerine Tatvan Belediyesinden yardım istedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un desteğiyle, Bingöl'e giden Tatvan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ile HAYTAP temsilcileri, yaralı at ve yavrusunu alarak Tatvan'a getirdi.

Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ilk müdahaleleri yapılan anne at ve yavrusunun tedavi işlemleri de başlatıldı.

HAYTAP Bitlis Temsilcisi Damla Şahin, yardım taleplerine sadece Tatvan Belediyesi'nin cevap verdiğini belirterek, 'Bingöl'de hasta ve doğum yapmadan kaderine terk edilen yaralı at doğumunu yol kenarında yapmış. Konunun basına yansımasıyla haberimiz oldu. Bingöl'deki tüm ilgili kurumlara yardım talebinde bulunmamıza rağmen bir cevap verilmedi. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bu konuda bize yardımcı oldu. Sayesinde bu çaresiz canları Bingöl'den alıp tedavi ve bakım için buraya getirebildik.' diye konuştu.

Çalışmaları takip eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, acılarını ve yorgunluklarını dile getirme kudretinden mahrum olan hayvanlara karşı gereken ihtimamın verilmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy, şöyle devam etti:

'Belediyemize ait rehabilitasyon merkezinde hayvanların bakımları ve aşılarının yanı sıra kontrolsüz çoğalan sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri ile yaralı ve hasta hayvanların bütün ameliyatları alanında uzman hekim arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Kurduğumuz laboratuarda kan sayım, x-ray röntgen, idrar sayım, yoğun bakım, anestezi cihazları ile hidrolik ameliyat masası ve diğer araç gereçlerinin yanı sıra merkez bünyesinde mobil kısırlaştırma ve hayvan taşıma aracımız bulunmaktadır. Yani hayvanlar için kurulmuş bir hastanemiz var ve bu konuda bölgeye hizmet yapılıyor. Acılarını ve yorgunluklarını dile getirme kudretinden mahrum olan hayvanlara ihtimam gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Zaten dinimiz İslam da böyle emrediyor.'

Kaynak: AA