Başkan Toçoğlu, İş Adamları Ve STK Temsilcilerine Hizmetleri Gezdirdi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin iş, siyaset ve STK temsilcilerine Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) tanıttı.

Başkan Toçoğlu, İş Adamları Ve STK Temsilcilerine Hizmetleri Gezdirdi
Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Diş Hekimleri Odası Başkanı Tolga Beray, Mimarlar Odası Başkanı Sami Kafadar, Emlakçılar Odası Başkanı Selçuk Başak, Mimar Bora Altınışık, SATSO Eski Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, AK Parti Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mert Aydemir, Avukat Nihat Nalbantoğlu, SATSO Kadın Girişimciler Başkanı Zehra Dirim, Prof. Dr. Oğuz Karabay, Doç. Dr. Yakup Tomak, Yrd. Doç. Dr. Hilal Yuvacı, Diş Hekimi Emrah Özdamar, Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, İş Adamları Aydın Zengin, Nihat Gün, Seyit Yılmaz, Ali İhsan Güneş, İbrahim Arabul, Hakan Tenekeci, Murat Alemdar ve Melih Uyar yer aldı.

AKOM ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “AKOM 9 şiddetinde depreme dayanıklı bir merkez olarak inşa edildi. Olası afet anında elektrik ve haberleşmede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kendini koruyacak bir şekilde dizayn edildi. Burada uydu interneti kullanıyoruz. Merkezimizde 12 bin kapasiteli su deposu, yemekhane ve 8 yatak bulunuyor. İletişim altyapısı en kötü senaryo düşünülerek inşa edildi. Telsiz sistemimiz mevcut. Şuanda 7’ye 5 ebadındaki ekranda da şehrin önemli 21 kavşağında ve yaklaşık 100 kamerayla trafiği kontrol ediyoruz. Bilindiği üzere 1. derecede deprem bölgesindeyiz. 25-30 yıl aralığında ağır depremlerle karşılaşabiliyoruz. En son yaşadığımız depremin üzerinden 17 yıl geçti. Doğal afetlere hazırlık ve koordinasyon konusunda AKOM’u inşa ettik. AKOM konumu itibariyle de hem hastaneye hem de teknik birimlerimize yakın olması itibariyle yerinde bir projedir. Bu merkez sadece doğal afetler değil başımıza gelebilecek her türlü sıkıntıya göre dizayn edildi. İfade ettiğim gibi, kesintisiz enerji ve internet burada mevcut. Ekipman ve donanım olarak da 1999’a göre çok daha iyi konumdayız. Afet konusunda dikkat etmemiz gereken asıl konu imardır. Çok katlı binalar inşa etmek, dere yataklarına evler yapmak, bunlar felaketleri beraberinde getirir. Biz konutlarda kat sınırlaması yapıyoruz. Kesinlikle teknolojiye karşı değiliz. Ancak şehrin gerçeklerini, bilimsel envanterini göz ardı edemeyiz. Buna göre hareket ediyoruz. Hamdolsun TUİK’in verilerine göre Türkiye’de yaşanabilir şehirlerarasında 2. sırada yer aldık. Şehrimizde her alana yayılan çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Devam eden çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrin tüm caddelerinde yenileme çalışması yapıyoruz. Altyapı anlamında da tüm ilçelerimizde projelerimiz mevcut. Altyapıya yatırım yapmak her belediyenin önceliği değildir. Biz bu konuda gerçekçi olalım dedik ve kolları sıvadık. Arıtma tesislerini hizmete aldık. Erenler ver Serdivan’da içmesuyu çalışmalarımız şuan için sürüyor. İsale hatlarımızı çelik borularla değiştirdik. Artık su kesintisi yaşamıyoruz. Biz şehrin tüm aktörleriyle gelişmesini temenni ediyoruz. Şehir aidiyetini birlikte oluşturmalıyız. Şehirler herkesin tarzına göre değişmez. Şehirleşme ile ilgili yaşadığımız en büyük sıkıntı imar tadilatlarıdır. Aynı zamanda yeşil alan konusunda herkesin duyarlı olması gerekir. Sosyal alanlarımıza beraberce sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Programın devamında Başkan Toçoğlu misafir heyete AKOM’u gezdirdi, merkez içerisinde yer alan teknolojik ekipman ve unsurlar ile ilgili de bilgiler paylaştı.
Kaynak: İHA