AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

'Gezi hadiseleri, Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylar, FETÖ, DEAŞ, PKK...Başka bir ülkede bu kadar olay olsa, on kez devrilir giderdi' 'Geçmişini unutan ülkeler, nereye gideceğini de bilemezler. AK Parti, modern ile gelenekseli bir araya getiren partidir. Biz, bu coğrafyaya, gözümüzü kapatamayız, sırtımızı dönemeyiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Gezi hadiseleri, Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylar, FETÖ, DEAŞ, PKK...Başka bir ülkede bu kadar olay olsa, on kez devrilir giderdi.' dedi.

AK Parti Tanıtım ve Medya İl Birim Başkanları, iki gün sürecek istişare toplantısı için Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın ev sahipliğinde parti genel merkezinde bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yılmaz, parti teşkilatlarının birinci görevlerinin muhataplarını dinlemek, ikinci görevinin ise anlatmak olduğunu belirtti.

Yılmaz, 'Erdemliler hareketinden başlayarak anlatmak lazım. Dünya çapında liderimiz var, ilkelerimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük başarısı AK Parti'dir.' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin krizleri fırsata dönüştürdüğüne dikkati çeken Yılmaz, 'AK Parti, 11 sandıktan da birinci parti olarak çıktı. Gezi hadiseleri, Kobani bahanesi ile çıkarılan olaylar, FETÖ, DAEŞ, PKK...Başka bir ülkede bu kadar olay olsa on kez devrilir giderdi.' diye konuştu.

Türkiye'nin sınırlarının çok ötesinde anlam ve öneme sahip bir ülke olduğuna dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunu bize okullarda öğretmediler, bağımızı kopardılar. Geçmişini unutan ülkeler, nereye gideceğini de bilemezler. AK Parti, modern ile gelenekseli bir araya getiren partidir. Biz bu coğrafyaya gözümüzü kapatamayız sırtımızı dönemeyiz.'

-'Sivil yönetimden rahatsızlar'

Hiç kimsenin bugün Türkiye'nin, AK Parti öncesinden daha demokratik olduğunu iddia edemeyeceğinin altını çizen Yılmaz, 'Bunlar diktatörlük diyorlar ya, bunlar aslında güçlü sivil yönetimden rahatsızlar. OHAL, devletin kendine koyduğu bir olağanüstü hal. Kendini terörden temizlemek için getirdiği bir OHAL...' değerlendirmesinde bulundu.

Cevdet Yılmaz, 2002'de kişi başına geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin dolara kadar arttırdıklarını, milli geliri ise 230 milyar dolardan 720 milyar dolara çıkardıklarını dile getirerek, 13 bin dolarlık kritik eşikte bulunulduğunu söyledi. 'Yeni hedefimiz bu eşiği almak süper lige terfi etmek. Bunu nitelikli insan ile yapacağız. Savunma sanayinde kendi teknolojimizi üretiyoruz.' diyen Yılmaz, refahı yayacaklarını vurguladı.

AK Parti'nin en önemli başarısının kadınların statüsünü yükseltmek olduğunu belirten Yılmaz, 'Başörtüsü sadece inanç özgürlüğü değil eğitimde de fırsat eşitliği sağlayan bir unsur.' dedi.

Yılmaz, aile ve iş yaşamını uyumlaştırmak için kısmi çalışma imkanları getirdiklerini anlatarak, 'Dış politikada da etkin olduk. Ülkeler bizi örnek almaya başladı. AK Parti bu kadar başarılı olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. İstiklal Marşı 15 Temmuz için de geçerlidir.' ifadelerini kullandı.

Terörün gündemlerini esir almaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, 'AK Parti'nin ekonomi, sosyal politikalar gündemi var. AK Parti, korkuların değil umudun partisidir.' diye konuştu.

Kaynak: AA