AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'(FETÖ'nün darbe girişimi) İnşallah bundan sonra demokrasiye sekte vurmak isteyen ruhlar bundan ders alır ve Türkiye'ye bir daha bunu yaşatmazlar'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'İnşallah bundan sonra demokrasiye sekte vurmak isteyen ruhlar bundan ders alır ve Türkiye'ye bir daha bunu yaşatmazlar.' dedi.

İnönü Kapalıçarşısı'nın kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla esnaflarla kahvaltıda bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, Malatya esnaflarının Ahilik ruhunu hala taşıdığını ve bu şekilde hizmet etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Esnafın ve Malatyalıların alışveriş merkezlerinden şikayet ettiğini aktaran Çalık, 'Esnaf kardeşlerimiz hep 'Alışveriş merkezlerine karşıyız.' diyor. Aslında Malatya'nın ilk alışveriş merkezini biz Kapalıçarşı olarak yapmışız ama farkında değiliz. Şu an bu Kapalıçarşı kentin ilk alışveriş merkezi durumunda. Kapalıçarşı Malatya'nın çok önemli bir kimliğidir.' diye konuştu.

Türkiye'de önemli kırılma noktalarının yaşandığı dönemler olduğunu, bunlardan en önemlisinin de 15 Temmuz gecesi yaşanıldığını hatırlatan Çalık, bu kırılma noktalarından bir tanesinin ise İstanbul ve Ankara'dan sonra Malatya'da gerçekleştiğini söyledi.

FETÖ'nün tüm Türkiye'yi, milleti ve insanları hedef alan bir darbe girişiminde bulunduğunu, tüm vatandaşların ise darbeyi engellemek için göğsünü siper ettiğini anımsatan Çalık, kırılma noktasında Malatyalı hemşehrilerinin de çok net bir duruş sergilediğinin altını çizdi. Öznur Çalık, şu ifadeleri kullandı:

'Girişimden sonra 29 gün Kapalıçarşı esnafımız, demokrasi nöbetlerine bekçilik, gelen vatandaşlarımıza ev sahipliği yaptınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz milletimize ne kadar hizmet edersek az. O gece Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımızın, Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi ve Sünni'si ile hiçbir siyasi görüş ayırt etmeksizin yek vücut olup millet olma ruhunu Malatya'da da yaşattığınız için çok özel teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra demokrasiye sekte vurmak isteyen ruhlar bundan ders alır ve Türkiye'ye bir daha bunu yaşatmazlar diye umut ediyorum.'

Türkiye üzerinde oyun oynandığının görüldüğünü kaydeden Çalık, 'PKK, DEAŞ ve FETÖ ile yurt dışı bağlantılarının ülke üzerinde oynanan oyunlara önce esnaf kardeşlerim sizler, Malatyalı hemşehrilerim ve tüm Türkiye dimdik duruş sergiliyor. Bu terör örgütleri bilsinler ki bu millet yıkılmaz.' dedi.

Kaynak: AA