76 Yaşındaki Hastanın Kalbi Çalışırken 4 Damarı Değiştirildi

76 yaşındaki kalp hastası Mehmet Kılıç, Özel Ümit Hastanesi’nde geçirdiği bypass ameliyatı ile yeniden sağlığına kavuştu.

76 Yaşındaki Hastanın Kalbi Çalışırken 4 Damarı Değiştirildi
Bypass ameliyatı olabilmek için şehir içi ve dışındaki hastanelere başvurduğunu, ancak olumsuz yanıt aldığını anlatan 76 yaşındaki Mehmet Kılıç, kronik böbrek yetmezliği, düşük kalp fonksiyonları ve zor yürüme gibi sorunları nedeniyle doktorların ameliyattan kaçındığını söyledi.

Son olarak tavsiye üzerine Özel Ümit Hastanesi’ne gelen Kılıç, burada Doç. Dr. Selami Doğan tarafından ameliyata alındı. Özel Ümit Hastanesi’nde başarılı bir bypass ameliyatı ile 4 damarı değiştirilen Mehmet Kılıç, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kılıç, geçirdiği ameliyattan aldığı cesaretle bundan sonra da dizinden ameliyat olarak yürüme sorununu çözmek istediğini dile getirdi.

YAŞAM KALİTESİ YÜKSELDİ

Bypass ameliyatı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Selami Doğan, şöyle konuştu:

“Hastamız bize geldiğinde kalp damarlarındaki tıkanıklıkların yanı sıra kronik böbrek yetmezliği, kalp fonksiyonlarının yetersizliği ve yürüme zorluğu gibi hastalıkların da eklenmesi ile yaşam kalitesi oldukça düşmüştü. Bu tür hastalarda ameliyatın riski yüksek olduğundan uzun bir zaman kendisini ameliyat edecek bir doktor bulamamış. Elbette bütün ameliyatlarda olduğu gibi hastamıza bu operasyonun da risklerini anlattık. Operasyonda kalbi durdurmadan, çalışan kalpte bypass yöntemi ile bypass yaptığımız için risk oranını en düşük seviyeye indirmemizle hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamızın yaşamı bundan sonraki dönemde daha konforlu ve göğüs ağrısı olmaksızın daha rahat geçirebilmesine yardımcı olduk.”
Kaynak: İHA