2'Nci Abdülhamid'in Torunu Nilhan Osmanoğlu Açıklaması 'Musul'a Bizim Olanı Almaya Gidiyoruz'

Türkiye’nin Musul’a girme sürecini Esenler’de değerlendiren 2’nci Abdülhamid Han’ın beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, "Musul’a bizim olanı almaya, usulsüzce işgal edilen toprakları kontrol etmeye gidiyoruz" dedi.

2'Nci Abdülhamid'in Torunu Nilhan Osmanoğlu Açıklaması 'Musul'a Bizim Olanı Almaya Gidiyoruz'
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "Torununun Dilinden Kösem Sultan" programında 2’nci Abdülhamid Han’ın beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde 15 Temmuz’u ve Türkiye’nin Musul’a girme sürecini değerlendirdi.

“15 Temmuz’daki cihat duygusuydu”

15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ülkedeki ruh iklimini ele alan Nilhan Osmanoğlu, "15 Temmuz günü yaşanan ruhla herkes şunu ispat etmiş oldu, bazı şeyler eksik olabilir ama taşıdığımız kan, bu refleksi göstermemize sebep oldu. 15 Temmuz bize birçok siyasi görüşü ve ideolojiyi bir araya topladı. Vatanımız için oradaydık ve bunu unutmuştuk. O gece aklımıza uyduramadığımız hikayeler yaşandı. İşte bu duygu, cihat duygusuydu. Bu duyguyu kaybetmediğimize çok seviniyorum. Nasıl ki Ulubatlı Hasan, Genç Osman ve Seyit Onbaşı vardı artık Cumhuriyet tarihinde de Ömer Halisdemir diye bir kahramanımız var. Seyit Onbaşı’nın aynı kanı taşıyan torunudur Ömer Halisdemir" diye konuştu.

“Musul’da haklarımız var”

Türkiye’nin Musul’da neden yer alması gerektiğine dair görüşlerini de paylaşan Osmanoğlu, "Ankara Anlaşması sonrası bizim hukuksal anlamda Musul’da haklarımız var. Musul’a tek başımıza girsek de bunu sorgulamamalıyız. Biz oraya bizim olanı almaya gidiyoruz. Usulsüzce işgal edilen toprakları kontrol etmeye gidiyoruz. Haksız işgallere karşı çıkıyoruz" ifadelerine yer verdi. Osmanoğlu programın sonunda okurları için kitaplarını da imzaladı.
Kaynak: İHA