Yerin 120 Metre Altında Nikah

Nevşehir'de bir çift, Kapadokya'nın önemli turistik merkezlerinden Kaymaklı Yeraltı Şehri'nin 120 metre derinlikteki bölümünde düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi.

Nevşehir'de 28 yaşındaki Yasin Yılan ve 24 yaşındaki Dursaf Korkusuz çifti, 'Kaymaklı Yeraltı Şehri'nin 120 metre derinlikteki bölümünde bir ömür beraberliğe 'evet' dedi.

Çiçeği burnunda çifti en mutlu günlerinde yalnız bırakmayan yakınları ve dostları, yeraltı şehrinin ziyarete açık en alt katında bulunan yaklaşık 120 metre derinlikteki törenin düzenlendiği bölüme dar ve gizemli koridorlardan geçerek ulaştı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma'nın kıydığı nikah sonrası aile cüzdanı gelin Dursaf Korkusuz Yılan'a verildi. Çift ve davetliler, yer altında kıyılan nikah töreninde bol bol fotoğraf çektirdi.

Damat Yasin Yılan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, törenin özel bir mekanda olmasını istedikleri için yerin metrelerce altını tercih ettiklerini söyledi.

Yılan, 'Burası dünya harikalarından bir tanesi konumunda. Böyle bir mekanda yapılan nikahın unutulmaz olacağını düşündük ve burada nikah yaptırmak istedik ve çok heyecanlıyız. Herkese yeraltı şehrinde evlenmelerini tavsiye ediyorum.' diye konuştu.

Gelin Dursaf Korkusuz Yılan ise evliliğin çok kutsal bir müessese olduğunu, yer altı şehrinde evlenmenin de ayrıcalık taşıdığını dile getirerek, 'Bu yöre kendi memleketimiz, bu yüzden nikahımızı burada yapmak istedik.' dedi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma da genç çifte mutluluk dileyerek, ilk defa yer altı şehrinde nikah töreni düzenlendiğini bildirdi.

Başkan Elma, 'Özel bir nikah oldu. Herkesi Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni görmeye ve burada nikah kıydırmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni ziyaret eden çok sayıda yerli ve yabancı turist de tanık oldukları nikah törenini fotoğrafladı.

Kaynak: AA