Sokak Aydınlatmaları Özel Ekiplere Emanet

Bitlis Vangölü Dağıtım A.Ş (VEDAŞ), kentteki köy sokaklarının aydınlatmada donanımlarının bakımını yapmak amacıyla özel ekip kurdu.

Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı köylere hizmet veren ekip, periyodik olarak köyleri gezerek arızalanmış aydınlatma tesislerinin bakım ve onarımını yapıyor.

10 araç ve 30 kişiden oluşan aydınlatma ekibi, köylülerin akşam saatlerinde dışarıda daha fazla zaman geçirmesi için hizmet veriyor.

Gece saatlerinde Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli köyünde yürütülen çalışmaları inceleyen VEDAŞ İl Müdürü Tahsin Uzunselvi, köy sokaklarının aydınlatılması için il merkezi ve ilçelerde özel ekip oluşturduklarını söyledi.

Köylerde yanmayan sokak lambalarını bakım onarımdan geçirdiklerini ifade eden Uzunselvi, şöyle konuştu:

'Tabi ki vatandaşların memnuniyetini görünce, ekiplerimiz ve bizler bir hevesle bu yola çıktık. Aydınlatma konusunda eksiği olan köylerle ilgili tespitlerimizi bir plan dahilinde yapıyoruz. Bu özel ekiplerimize malzeme tedarik ediyoruz. Her ilçe bazında bu işler yürütülmektedir. Ekiplerimiz vardiya şeklinde çalışmaktadır. Bu anlamda müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Sadece tahsilat ve tahakkukla ilgilenen bir şirket değiliz.'

Vatandaşların güvenle akşam geç saatlere kadar sokaklarda gezebilmesi, komşu ziyaretine gidebilmesi için daha güvenli bir ortam oluşturmayı düşündüklerini bildiren Uzunselvi, 'Önceden bazı köylerin aydınlatmasının çoğunun arızalı olduğunu tespit ettik. Kurduğumuz bu ekip, köylerimizi periyodik şekilde ziyaret ediyor, mevcut arızaları gideriyor. Tabi ki bu sürekli bir iş. Sonrasında bunun bakım onarımı var. Oluşturduğumuz ekiple bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çalışmada katkısı olan ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Yelkenli köyü muhtarı Medeni Dindar ise ekiplerin köylerinde yürüttüğü sokak aydınlatması çalışmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Kaynak: AA