Sofya Açık Tenis Turnuvası'na Doğru

Dominic Thiem ve Grigor Dimitrov, Bulgaristan'ın ev sahipliğini yapacağı Garanti Koza Sofya Açık Tenis Turnuvası'na katılacak.

Bulgaristan'ın ev sahipliğini yapacağı Garanti Koza ATP Sofya Açık Tenis Turnuvası'na dünya 9 numarası Dominic Thiem ve Bulgaristan'ın en iyi tenisçisi olarak gösterilen Grigor Dimitrov da katılacak.

Başkent Sofya'daki 12 bin kişilik Arena Armeetz Spor Salonu'nda 2-12 Şubat 2017 tarihlerinde oynanacak turnuvada, tek erkekler tenis dünya sıralamasının 9. basamağında bulunan Avusturyalı sporcu Thiem ve Bulgaristan'ın en iyi tenisçisi kabul edilen Dimitrov da boy gösterecek.

Tenise katkı sağladıklarını belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Osman Erden Bilginer, turnuvaya ikinci kez destek vermekten mutluluk duyduklarını açıkladı.

Bilginer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da inşaat sektöründe yürüttükleri çalışmalarının yanı sıra 4 senedir Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) ve Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) turnuvalarıyla dünya tenisine destek vermekte olduklarını söyledi. Bilginer, 'Bu sene ATP'de ikinci senemiz ve çok önemli bir turnuva olacağına inanıyoruz, çünkü bu defa Dominic Thiem ve Grigor Dimitrov oynuyor. Bunun yüzünden biz de çok gururluyuz.' diye konuştu.

Öte yandan, Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanı Krasen Kralev, turnuvanın bir gelenek oluşturmaya başladığını ve gelecekte bayan tenisçilerin olası katılımı ile daha da etkin bir spor forumu olacağına umut ettiğini ifade etti.

Ayrıca organizasyon yetkilileri, 520 bin 700 avro ödül bütçeli turnuvanın birinci olacak sporcuya 250 puan da katacağını kaydetti.

Kaynak: AA