PAB Genel Kurulu

PAB Başkanı Chowdhury: 'TBMM'de gördüğüm manzara dehşet vericiydi'.

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Saber Chowdhury, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'deki manzarayı 'dehşet verici' olarak nitelendirdi.

Başkan Chowdhury, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, 135. PAB Genel Kurulu'nun 700'den fazla milletvekilinin katılımıyla bugün başladığını bildirdi.

Dünyadaki insan hakları ihlallerinin ele alınacağı Genel Kurul hakkında bilgi veren Chowdhury, dünya genelinde kadın milletvekillerine karşı şiddet ve istismarın tartışılacak önemli konulardan biri olduğunu kaydetti.

- 'Manzara dehşet verici'

Chowdhury, AA muhabirinin sorusu üzerine, başkanı olduğu PAB'ın FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Türkiye'ye destek veren ilk uluslararası kuruluşlardan biri olduğunu söyledi.

Darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi geçen hafta ziyaret etme fırsatı bulduğunu anımsatan Chowdhury, 'TBMM'de gördüğüm manzara dehşet vericiydi.' dedi.

TBMM'ye düzenlenen saldırının demokrasiye yapıldığını vurgulayan Chowdhury, 'Meclis bombalı saldırıya uğramıştır. Bu saldırının sadece meclise karşı değil, demokrasiye ve Türk insanının tutkusuna karşı da yapıldığı fikrindeyiz.' diye konuştu.

Chowdhury, ziyareti sırasında TBMM ile PAB arasında her alanda tam iş birliği ve dayanışma konusunda görüş birliğine varıldığını sözlerine ekledi.

Cenevre'de bugün başlayan PAB Genel Kurulu'na, Türkiye'yi temsilen AK Parti milletvekilleri Coşkun Çakır, İlksen Ceritoğlu Kurt, Şahap Kavcıoğlu, Ebubekir Gizligider, Hasan Sert, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Sencer Ayata ile TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu katılıyor.

Kaynak: AA