Muş Valisi Yavuz Açıklaması

'Suriye ve Irak'ta meydana gelen savaş aslında haçlı zihniyetinin yansımasından başka bir şey değildir. Bu İslam toplumunu tamamen parçalamak, küçük küçük topluluklara ayırmak ve sonunda da her zaman olduğu gibi kan ve gözyaşı yaymaya hakim olmaktır'

Muş Valisi Seddar Yavuz, 'Suriye ve Irak'ta meydana gelen savaş aslında haçlı zihniyetinin yansımasından başka bir şey değildir. Bu İslam toplumunu tamamen parçalamak, küçük küçük topluluklara ayırmak ve sonunda da her zaman olduğu gibi kan ve gözyaşı yaymaya hakim olmaktır.' dedi.

Muş Öğretmenevi'nde, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 'Kariyer Günleri' kapsamında lise öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Sınav ve Motivasyon' konferansında konuşan Vali Yavuz, bu ülkede yaşayan 79 milyon vatan evladının cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve yüksek yargı mensubu olmaya aday olduğunu söyledi.

79 milyon vatan evladına aynı gözle baktıklarını ve aynı şefkatle kucakladıklarını ifade eden Yavuz, 'Yolumuza da bu yönde devam ediyoruz. İşte bizi farklı kılan budur. Biz ne etnik kökenine, ne dini inancına bakmadan, insanlara dünyaya hakkı ve hukuku haykıran bir devletiz. Bugün yine aynı duruşumuzla yolumuza devam ediyoruz.' diye konuştu.

'Suriye ve Irak'ta meydana gelen savaş aslında haçlı zihniyetinin yansımasından başka bir şey değildir. Bu İslam toplumunu tamamen parçalamak, küçük küçük topluluklara ayırmak ve sonunda da her zaman olduğu gibi kan ve gözyaşı yaymaya hakim olmaktır.' diyen Vali Yavuz, şöyle devam etti:

'Ama şuna eminiz ki biz Türkiye'ye kabul ederken insanların Kürt, Arap ne Ezidiliğine bakmadık ve bakmayacağız. Dün de bakmamıştık, bugün de bakmayacağız. Biz insanı kucaklıyoruz, seviyoruz ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz. O yüzden bu topraklar o kadar kıymetli ve kutsal topaklar ki bu şehrin valisi olmakla her zaman gurur duydum. Sizler de bu şehirli olmaktan ve burada yaşamaktan gurur duyun.'

2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Aziz Sancar'ı örnek göstererek konuşmasına başlayan Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Grevlisi Doç. Dr. Mehmet Dinç ise 'Aziz Sancar'ın çok güzel bir sözü vardır. 'Başarının yüzde 99'u çalışmaktır. Yüzde biri dehadır, şanstır. Ama yüzde 99'u emek vermektir, ter dökmektir' diyor. O yüzden nereye gelmek istiyorsanız isteyin, bilin ki emek vermeden olmaz. İkincisi fedakarlık yapmanız gerekecek. Fedakarlık olmadan olmaz.' ifadelerini kullandı.

Konferansa Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA