Mahruki'nin Tutuklama Talebiyle Hakimliğe Sevk Edilmesi

TBTB Başkanı Feyzioğlu: ''Bir gün devir değişecek' denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır. Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Ben de en yakından takip ediyorum'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilmesini, ''Bir gün devir değişecek' denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır. Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Ben de en yakından takip ediyorum' şeklinde değerlendirdi.

Feyzioğlu, Mahruki'nin, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İddia konusu televizyon programını izlediğini belirten Feyzioğlu, Mahruki'nin, 'Hiçbir makam kimseye mülk değildir. Bir gün devleti yönetenler değişir, bugün suç işleyenler o gün yargılanır.' dediğini aktardı.

Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti:

'Bu bir düşünce açıklamasıdır. Eleştiri hakkının kullanılmasıdır. Demokrasinin özü, bugün yönetenlerin zaten yarın değişeceğinin kabul edilmesidir. 'Bir gün devir değişecek' denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır. Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Tutuklama talebi üzerine Türk yargısının bu hususları dikkate alarak karar vereceğine inanmak istiyorum. Konuyla ilgili İstanbul Barosu Başkanı Sayın Mehmet Durakoğlu'nu bilgilendirdim. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi yetkilileri de şu an bu konu ile ilgileniyorlar. Ben de en yakından takip ediyorum.'
Kaynak: AA