Kırklareli'ndeki Silahlı Kavga Davasında Karar

Lüleburgaz'da bir kişiyi 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla yargılanan 4 sanık 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lüleburgaz ilçesinde bir eğlence mekanı çıkışında, iki kişi arasında çıkan silahlı kavgaya karışarak bir kişiyi 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlamasıyla hakim karşısına çıkan 4 sanık 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde Levent Güldür ve Ferdi Aydın'ın öldürülmesine ilişkin görülen duruşmaya, müebbet hapis cezası istemiyle 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme' suçundan tutuklu bulunan sanıklar Ferdi Ş, İbrahim G, Kenan T, İlkay O. ve avukatları katıldı.

İlkay O, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Arkadaşı Levent Güldür ile adını sonradan öğrendiği Ferdi Aydın'ın münakaşa etmeye başladığını görmesinin ardından kavgayı ayırmak istediğini belirten İlkay O, Levent Güldür’ün silah ile Ferdi Aydın’a ateş etmesinin ardından Aydın’ın bıçak çıkartarak olay yerinde bulunan herkese saldırmaya çalıştığını iddia etti.

Kendisini savunmak ve Ferdi Aydın’ı etkisiz hale getirmek için bıçağın bulunduğu eline tekme attığını ifade eden İlkay O, kavganın arasına sadece insani tepki olarak girdiğini anlattı.

Olay yerinde Ferdi Ş, İbrahim G, Kenan T’nin de Ferdi Aydın’ı etkisiz hale getirmeye çalıştığı sırada önce yaralanan arkadaşı Levent için ambulans çağırdığını, daha sonra Ferdi Aydın’ın da yaralandığını görünce ikinci bir ambulans aradığını ifade eden İlkay O, Ferdi Aydın’ın ölmesine kendisinin sebep olmadığını savundu.

İbrahim G de, Ferdi Aydın’ın elindeki bıçağı düşürmek için eline vurduğunu belirterek, 'Arbedede Kenan, Ferdi’yi yere düşürmüştü. Ben sadece bize zarar vermesin diye elindeki bıçağı düşürmek için eline vurdum. Elinin harici hiçbir yerine vurmadım. Ferdi’nin başını yere kimin vurduğunu da görmedim. Olayı ayırmak için girmiştim. Şimdi 18 aydır hapis yatıyorum ve mağdurum. Beraatimi istiyorum.' şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar Ferdi Ş. ve Kenan T. ile avukatları da birer savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ferdi Ş, İbrahim G, Kenan T. ve İlkay O’yu Ferdi Aydın’ı tahrik altında öldürüldüğü gerekçesi ile 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

Lüleburgaz Yeni Mahallesi Fatih Caddesi'nde bir eğlence mekanının çıkışında Levent Güldür ile Ferdi Aydın arasında çıkan kavgada, Aydın silahla yaralanmış, Güldür ise bıçaklanmıştı. Kavgaya karıştığı belirtilen Ferdi Ş, İbrahim G, Kenan T. ve İlkay O’nun da Aydın’ı darp ettiği iddia edilmişti.

Güldür olay yerinde, Aydın ise kaldırıldığı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Aydın’ın Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tutulan ölü tespit tutanağı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun otopsi raporlarına göre, başının sert bir yere ya da başına sert bir cisimle vurulması sonucu geçirdiği beyin kanamasına bağlı öldüğü tespit edilmiş, kavgaya karışan Ferdi Ş, İbrahim G, Kenan T. ve İlkay O. gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA