İzmir'deki Terör Operasyonu

Terör örgütü PKK üyelerinin bombalı saldırı hedefiyle kente geldiği bilgisi üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, biri kırsalda yetişmiş terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiği yönündeki istihbarat üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden küçük yaştaki 2 kişi Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken diğer 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bombalı eylem hazırlığında olan 3 şüphelinin emniyetteki ifadesinde, malzemelerin Kuzey Irak'tan getirildiğini ve ses getirecek bir eylem planladıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

- Operasyon

İzmir'de terör örgütü PKK üyelerinin saldırı amaçlı kente geldiği bilgisi üzerine çalışma başlatan polis, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve eylem için Kuzey Irak'tan İzmir'e geldiği belirlenen Mehmet Demir (23), kendisini kentte karşılayarak yardım eden terör örgütü üyeleri Ahmet Dündar (36) ile yeğeni Ömer Dündar'ı takibe alarak bağlantılı oldukları kişileri tespit etmişti.

Terör örgütü üyelerinin, eylemde kullanılması hedefiyle başka bir örgüt üyesi tarafından kente getirilen patlayıcıyı teslim alarak Limontepe'de ormanlık alana saklamak istediklerinin belirlenmesi üzerine operasyon başlatılmış, ilk etapta Ömer Dündar 440 gram A4 tipi bomba malzemesini gömmeye çalışırken, orman içine kaçan Mehmet Demir ile Ahmet Dündar ise bölgenin çember altına alınarak hava destekli arama başlatılması sonrası yakalanmıştı.

Polis, terör örgütü üyelerinin bağlantılı oldukları kişilerin evlerine de eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bir kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 3 şarjör, 61 mermi ile Glock marka bir tabanca ve buna ait 18 mermi ele geçirmişti.

Operasyon kapsamında eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 3 şüpheli ile bu kişilerle bağlantılı olduğu tespit edilen 2'si çocuk yaşta 14 kişi gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA