Hayvanlar Üşümesin Diye

Yeşilyurt ilçesinde kış mevsiminde, kuşlar ve kedilerin parklarda kullanabileceği barınaklar yerleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi, kış mevsimi öncesi sokak kedileri ve kuşlar için soğuk havalardan korunabilmeleri için parklara yeni barınaklar yerleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesi kış aylarının soğuk ve zor günlerinden en fazla etkilenen kuş ve kediler için modern tasarımlı yeni barınakları hizmete sundu.

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından tasarımı yapılan toplam 6 kuş ve kedi barınağı, ilçe genelinde belirlenen park ve sosyal yaşam alanlarına yerleştirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sokakta yaşayan hayvanlar için mama, su ve soğuktan korunabileceği barınaklar yaparak, hem hayvanlara sahip çıktıklarını hem de ekolojik dengenin korunmasına yönelik ciddi adımlar attıklarını belirtti.

Yeni barınakların kuş ve kedilerin gündelik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını dile getiren Polat, 'İlimizde yaşayan her canlının bizim için önemli bir yeri var, kentimizi vatandaşlarımız için yaşanabilir kılmak için verdiğimiz uğraşların yanında sokak hayvanlarımızın da en iyi şartlarda olmasını arzu etmekteyiz. Bu durum sokak hayvanları için önemlidir. Park ve sosyal yaşam alanlarına yerleştirdiğimiz barınaklar sayesinde kuş ve kedilerimize güzel bir ortamda korunmalarını sağlıyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA