Burhaniyeli Elektrikçi Günde 90 Bardak Çay İçiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, elektrikçi Sadi Akpınar, çay tutkusu ile ilgi odağı oldu. İşyerinin önündeki semaverde sürekli çay demleyen Akpınar, çay tutkusunun babadan geldiğini söyledi. Akpınar, çayın bu güne kadar hiçbir zararını görmediğini anlattı.

Burhaniyeli Elektrikçi Günde 90 Bardak Çay İçiyor
Burhaniye’de Kadir Efe Caddesi’nde elektrikçilik yapan 52 yaşındaki Sadi Akpınar, çaysız bir hayat düşünemiyor. Akşamları iki demlik dolusu çay içmeden uyuyamadığını anlatan 1 çocuk babası Sadi Akpınar, bu güne kadar çayın hiçbir zararını görmediğini söyledi.

İşyerinin önünde sürekli semaver kaynatan Sadi Akpınar, "Bu çay merakı babadan geliyor sanırım. Çünkü babam da çay içmeden uyumazdı. Galiba genlerimizde var. Ağabeyim ve ablam da çok çay içiyor. Normalde bir insan günde 80-90 bardak çay içer mi bilmiyorum. Ama ben içiyorum. Gece gündüz 24 saat çay içiyorum. Bu güne kadar zararını görmedim. Çay uyku kaçırır derler. Ben ise çay içmezsem uykum kaçıyor. Benim için çay bir hayattır. Çevremdeki arkadaşlar da buna alıştı. Gittiğim yerlerde bana usanmadan bıkmadan çay söylüyorlar. Çayı herkese tavsiye ederim. Alkollü ve gazlı içecekler yerine çay içsinler" dedi.

Akpınar’ın işyeri komşusu Güray Aygün de, “Sadi ağabey bizi de ’çaykolik’ yapacak. Sadi demek çay demektir. Çay Sadi” dedi.

Coşkun Emek ise, "Sadi bey çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. Çay tutkusunu bilmeyen yoktur. Biz ona çay yetiştiremiyoruz. Bazen bizim elimizden de alıp içer" diye konuştu.

Kaynak: İHA