BEÜ İlahiyat Fakültesi Yeni Binasının İnşası

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi yeni hizmet binası inşasının en yakın zamanda başlayacağı bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, rektör yardımcıları, ilgili daire başkanları ve akademisyenlerle yeni yapılacak olan İlahiyat Fakültesi derslikler ve ofis binası alanında incelemelerde bulundu.

Özer, burada yaptığı açıklamada, üniversitede bir yandan akademik faaliyetlere devam ederken diğer taraftan gelecek yılların ihtiyaçlarına cevap verecek yapılar inşa ettiklerini söyledi.

İlahiyat Fakültesinin, üniversitenin önemli fakültelerinden biri olduğunu ve burada verilecek nitelikli eğitimim gelecek nesiller için atılacak önemli bir adım olduğuna işaret eden Özer, şöyle konuştu:

'Farabi Kampüsü içinde 2016 yatırım programına alınan ve uygulama projesi hazırlanması devam eden İlahiyat Fakültesi Eğitim Binası Uygulama Projesi, 2016 sonunda tamamlanacak, inşasına 2017 yılında başlanacak. Bu doğrultuda Farabi Kampüsünde yapılacak yeni binada öğrencilerin en rahat şekilde öğrenim görmeleri için tasarlanmış ferah derslikler bulunacak. Özel olarak tasarlanmış dil eğitimi derslikleri, kütüphane ve etüt merkezleri de bulunacak. Bu projenin hizmete girmesiyle öğrenci ve akademisyenlerimizin çalışmaları için nitelikli ve motive edici bir yapı elde edilecek.'

Kaynak: AA