Başkan Demircan Açıklaması 'Bütün Projelerimin Hareket Kaynağı İhtiyaçlarımızdır'

Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Liderlik” konulu derse konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Benim bütün projelerimin hareket kaynağı ihtiyaçlarımızdır. İhtiyaçlarınızı önünüze koyarsınız onları çözersiniz. Onlar sizi büyütür” dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Bütün Projelerimin Hareket Kaynağı İhtiyaçlarımızdır'
Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi sertifika programına konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,“Yerel Yönetimler ve Liderlik” konulu derse katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilen programda Teknolojik gelişmelerin geçmişten günümüze şehirler ve insanlar üzerindeki etkilerini örneklerle açıklayan Başkan Demircan, inovasyon ve bilişimin günümüzde yeni marka üretme ve fark yaratmadaki önemine de dikkat çekti. Öğrencilere, Beyoğlu Belediyesi tarafından yeni geliştirilen “Smart Beyoğlu” projesi hakkında da bilgi veren Başkan Demircan daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Projenin hedefi E-Ticareti artırıcı mekanizmayı inşa etmek

Şehrin ekonomisinin geleceğe hazırlamak amacıyla Smart Beyoğlu Projesini geliştirdiklerini belirten Başkan Demircan, “Projenin asıl hedefi herkesi bu sisteme dahil edip büyük pazarlama firmalarıyla e-ticareti artırıcı bir mekanizmayı inşa etmek. Büyük tedarikçilerin şehir dışında toptancılık ve perakendecilik yapmaya başlayıp küçük esnafı yok etme ihtimali var. Küçük esnaf böyle entegrasyonu düşünemediğinden işini kaybetmiş olur sonuçta. Dolayısıyla bu treni kaçırmamak ve herkesi bu işin bir parçası yapmak bugünün en doğru seçeneğidir. Dolayısıyla biz belediye olarak şehrin ekonomisini diri tutmak ve buraya yurtdışından daha fazla insan getirmek, sosyal medya üzerinden müşterilere, müşterilerin üzerinden de yeni müşterilerle iletişim kurmak doğru bir strateji diye düşündük” dedi.

Bütün Projelerimin Hareket Kaynağı İhtiyaçlarımızdır

Yaklaşık bir saat süren dersin ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başkan Demircan, bir öğrencinin “Sosyal Market gibi ödüllü projelerinizin ilham kaynağı nedir? Şeklindeki sorusuna “Benim bütün projelerimin hareket kaynağı ihtiyaçlarımızdır. İhtiyaçlarınızı önünüze koyarsınız onları çözersiniz. Onlar sizi büyütür” cevabını verdi.
Kaynak: İHA