Aydın Afet Müdahale Planı Koordinasyon Toplantısı

Aydın Valisi Koçak: 'İlimiz, birinci derecede deprem bölgesi. İlimizdeki antik kentleri gezenler hep bilirler ki, bu antik kentlerdeki bazı yapılar, büyük depremler sonucunda yıkılmıştır. Böyle bir ilde yaşıyor olmak depreme her an hazırlıklı olmayı gerektirir'

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “İlimiz, birinci derecede deprem bölgesi. İlimizdeki antik kentleri gezenler hep bilirler ki, antik kentlerdeki bazı yapılar, büyük depremler sonucunda yıkılmıştır. Böyle bir ilde yaşıyor olmak depreme her an hazırlıklı olmayı gerektirir” dedi.

Aydın Afet Müdahale Planı Koordinasyon Toplantısı DSİ 21. Bölge Müdürlüğünde, Vali Koçak, başkanlığında yapıldı.

Koçak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ilgili kurum yöneticileriyle koordinasyon planının ana hatlarını görüşeceklerini belirterek, 'İyi bir hazırlık demek, koordinasyon demektir. Koordinasyon da bütün kurumların afet öncesi, zamanı ve sonrasında bütün süreçleri detaylarıyla biliyor ve ona göre hazırlıkları yapıyor olmasıyla mümkündür.' dedi.

Afetle mücadelenin hem teorik, entelektüel hem de uygulama boyutu olduğunu ifade eden Koçak, “Afet öncesinde ne kadar çok zaman harcarsak, gayret sarf edersek, afet zamanında da kaybımız az olur. Müdahalemiz kolay, ne yapacağımızı bilir hale geliriz” ifadelerini kullandı.

- 'Depreme hazırlıklı olmamak öldürür'

Koçak, Aydın'ın depremsellik açısından taşıdığı riske işaret ederek, şunları kaydetti:

'İlimiz, birinci derecede deprem bölgesi. İlimizdeki antik kentleri gezenler hep bilirler ki, bu antik kentlerdeki bazı yapılar, büyük depremler sonucunda yıkılmıştır. Böyle bir ilde yaşıyor olmak depreme her an hazırlıklı olmayı gerektirir. Deprem öldürmez, depreme hazırlıklı olmamak insanı öldürür. Eğer 10 şiddetinde bir depreme hazırlıklı olursak, burada meydana gelebilecek riskleri önceden tespit edip kaldırabilirsek 10 şiddetinde deprem bize bir şey yapmaz. En fazla fay kırıklarıyla karşılaşabiliriz. En fazla can kaybına sebep olmayabilir. Hiçbir şeye hazırlıklı olmadan, 'bize bir şey olmaz, olduğunda bakarız.' dersek, bu yıkıcı sonuçlar doğurabilir.”

Toplantıda, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama Şube Müdür Vekili Nalan Elmas, Afet Müdahale Planına ilişkin sunum yaptı.

Toplantıya İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA