ATİB Genel Başkanı Öner Açıklaması

'Bu millet tarihi boyunca hep dış güçlerin içteki hainlerle yaptığı işbirliğinin karşısında devletini korumasını bilmiştir'.

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, ''Bu millet tarihi boyunca hep dış güçlerin içteki hainlerle yaptığı işbirliğinin karşısında devletini korumasını bilmiştir.'' dedi.

Öner, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğunca desteklenen ve ATİB tarafından gerçekleştirilen ''Haklarınızı tanıyın'' konulu hukuk konferansında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'nın asırlarca zihinlerde kalacağını söyledi.

''Bu tarih akıl almaz caniliğin ve kahramanlığın sembolüdür.' diyen Öner, şöyle konuştu:

'Bu tarih, devletin güvenliğinden sorumlu olduğuna inandığımız hainlerin devleti ele geçirmek için ellerindeki gücünü kendi insanına karşı canice kullananlarla devletin gerçek sahibi olan milletin tankların altına yatarak silahlara ve uçaklara karşı göğsünü siper eden ve devleti iç ve dış düşmana karşı korumaya çalışan kahramanların buluştuğu tarihtir. Bu millet tarihi boyunca hep dış güçlerin içteki hainlerle yaptığı işbirliğinin karşısında devletini korumasını bilmiştir.''

Türkiye'nin 15 Temmuz'da binlerce yaralısı ve yüzlerce şehidi ile tüm dünyaya ders alması gereken bir mesaj verdiğinin altını çizen Öner, ''Bu mesajı alan almıştır. Bazıları bunu hazmedememiştir. Bu millet ihaneti ve hainleri sevmez, ihanet karşısında bütünleşir. Bazı küresel güçler, Türkiye'ye ihanet edenleri terörü ve teröristleri hep korumuş ve dolaylı olarak savunmuştur. 42 yıldır Almanya'dayım bunun aksine hiç şahit olmadım.'' ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ''Avrupa'da terör istemiyoruz'' şeklinde bir ifadesi olduğunu hatırlatan Öner, ''Niçin dünyada terör istemiyoruz denmiyor. Terör sadece Avrupa'nın değil tüm dünya insanlığının belasıdır. Senin teröristin, benim teröristim olmaz.' dedi.

Avukat Nevber Kılıççıoğlu da konferansta Alman kanunlarında yer alan iş hukuku, aile hukuku ve yabancılar hukuku konusunda bilgilendirme de bulundu.

Kaynak: AA