Marketlerden Ekmek Kasasıyla Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasında

Başkentte, kepenk ve camlarını kırarak iki markete giren zanlıların ekmek kasasıyla yaptığı hırsızlık anları, güvenlik kameralarına yansıdı Polisin, eşkali belirlenen zanlıları yakalama çalışmaları sürüyor.

Ankara'da kepenk ve camlarını kırarak iki markete giren zanlıların ekmek kasasıyla yaptığı soygun anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Mamak Şahintepe Mahallesi Hocalı Caddesi'nde bulunan bir marketin önüne önceki gece saat 03.00'te beyaz bir otomobille gelen 3 zanlı, iş yerinin kepenklerini çekip, kaldırım taşlarıyla camlarını kırdı.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde, markete giren zanlılar, sigara ve bazı malları yanlarında getirdikleri ekmek kasalarına doldurarak, kendilerini bekleyen otomobille olay yerinden uzaklaşıyor.

Görüntüde, zanlılara bir kişinin de gözcülük yaptığı görülüyor.

Market sahibi Mehmet Çelenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece komşularından gelen telefonla olayı öğrendiğini, markete geldiğinde kepengin ve camların kırıldığını gördüğünü söyledi.

İş yerinden yaklaşık 10 bin lira değerinde mal çalındığını tespit ettiklerini ifade eden Çelenk, komşularının olay sırasında hırsızları engellemeye çalıştıklarını ve durumu polise bildirdiklerini belirtti.

Çelenk, bölgede hırsızlık olaylarından diğer esnafın da şikayetçi olduğunu, başka dükkanların da benzer şekilde soyulduğunu anlattı.

- Altındağ'da da ekmek kasasıyla marketten hırsızlık

Öte yandan 20 Ekim'de Altındağ Feridun Çelik Mahallesi 1652. Cadde'de bulunan bir markete otomobille gelen 4 kişi, burada da önce kepengi ardından kaldırım taşlarıyla camları kırarak markete girdi.

Hırsızlar kısa sürede ekmek kasasına doldurdukları sigara ve diğer malları aldıktan sonra otomobille kaçtı.

Market sahibi Mustafa Malçok, hırsızların olaydan 10 dakika önce market önüne gelerek keşif yaptıklarının güvenlik kamerası görüntülerinden anlaşıldığını belirterek, 'Arabayla geliyorlar, kepengi asılarak, camı da taşla kırıyorlar, iki dakikada soyup gidiyorlar. Köşeden de birini alıyorlar gözlemciymiş. Her taraf da kamera dolu. Millet bağırtı gürültüye dışarı çıkmış engellemeye çalışmış. Polis geldi, tutanak tuttu, hırsızlar araştırılıyor.' dedi.

Malçok, yaklaşık 12 bin lira değerinde mal çalındığını söyledi.

Polisin eşkali belirlenen zanlıları yakalama çalışmaları sürüyor.
Kaynak: AA