Kumluca'da 'Cumhuriyet Yürüyüşü'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Rhodiapolis Antik Kenti'ne 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

ANTALYA – Kumluca'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Rhodiapolis Antik Kenti'ne gerçekleştirilen yürüyüş yoğun ilgi gördü.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile Sarıcasu Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Yürüyüşe, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndan itibaren yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yol güzergahında polis, jandarma, zabıta ve sağlık ekibi tarafından güvenlik önlemi alınırken, yürüyüş sonunda katılımcılar Rhodiapolis Antik Kenti amfi tiyatrosuna ulaştı.Burada yürüyüşe katılanlara Türk Bayrağı dağıtıldı, ardından da Kumluca Mehter Takımı tarafından yaklaşık bir saat konser verildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, keşif yürüyüşleri adı altında gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşlerinin bu yıl ilkini Cumhuriyet Yürüyüşü olarak Rhodiapolis Antik Kenti'ne gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yürüyüşe katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Çetinkaya, 'Kumluca Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz keşif yürüyüşlerimizin bu yıl ilkini Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Rhodiapolis Antik Kenti'ne gerçekleştirdik. Sizler bizleri bu organizasyonda yalnız bırakmadınız, bu güzelliğe katkı sağladınız, hepinize teşekkür ediyorum.' dedi.

Konuşmanın ardından Rhodiapolis Antik Kenti kazı evi önünde yürüyüşe katılanlara Kumluca Belediyesi ve Sarıcasu Mahallesi Muhtarlığı tarafından hazırlanan kahvaltı ikram edildi. Yürüyüş sonunda Kumluca'daki bir sonraki keşif yürüyüşünün İncircik Mahallesine yapılacak olması dolayısıyla, Sarıcasu Mahallesi Muhtarı Mustafa Tüfekçi tarafından, İncircik Mahallesi Muhtarı Galip Karakuş'a Türk Bayrağı teslim edildi.
Kaynak: AA