Engellilere Yönelik Proje Hibe Desteği Aldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının hazırladığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteklediği projeyle, engellilerin ve engelli çocuklarına tek başına bakan ebeveynlerin 7 branşta eğitim alarak iş bulmada avantajlı hale gelmesi öngörülüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi', Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığının, 'Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile i̇stihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi' hibe programından yararlanma hakkı elde etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin uygulama ortağı olduğu proje, 2 bin 200 başvuru içinde seçilen 145 proje arasına girdi. Toplam bütçesi 246 bin 664 bin avro olan projenin protokolü, Bakanlık yetkilileri ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü arasında Ankara'da imzalandı.

Adana'da yaşayan engelli vatandaşların iş gücü piyasasına girişi önündeki engelleri kaldırmak, Karataş ilçesinde kullanıma hazır haldeki Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde turizm sektöründe istihdamlarını sağlayarak sosyal entegrasyonlarını desteklemek amacını taşıyan proje, engellilerin ve engelli çocuklarına tek başına bakan ebeveynlerin, 7 branşta eğitim alarak, iş bulmada avantajlı hale gelmelerini öngörüyor. Proje kapsamında temel bilgisayar, kat hizmetleri, masör-masaj, servis hizmetleri, aşçılık, işaret dili ve okçuluk konularında eğitim verilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’yı engelsiz kent haline getirme yolunda mesafe almaya devam ettiklerini belirtti.

Sözlü, 'Karataş'taki merkezin böyle bir projeye dahil olması son derece sevindirici. Böylece tesisler etkin şekilde faaliyete geçecek ve amaçlarımız doğrultusunda hizmet verecek. Bakanlığımıza, projemize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak da Sözlü'nün talimatlarıyla, Adana'daki engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların toplumsal alanlara entegrasyonunu sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA