Başbakan Yıldırım Afyonkarahisar'da

Yıldırım:'Ne Fetocu ne bölücü, hiç kimse birliğimizi bozamaz, kardeşliğimize zarar veremez. Hiç merak etmeyin, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacak' 'Hiç merak etmeyin, başımızda, işte orada milletin adamı olduğu müddetçe evelallah bizlere ölüm yok'

Başbakan Binali Yıldırım, 'Ne Fetocu ne bölücü, hiç kimse birliğimizi bozamaz, kardeşliğimize zarar veremez. Hiç merak etmeyin, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacak.' dedi.

Yıldırım, Afyonkarahisar'daki AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka belde belediyesini ziyaret etti.

Belediye balkonundan vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Kırka'nın seçimlerde AK Parti'ye yüzde 87 oranında destek verdiğini belirterek, sadece verdikleri destek dolayısıyla belde halkına teşekkür etmeyeceğini söyledi. Beldenin 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı da dimdik durduğunu, bayrağı yere düşürmediğini, ezanların susmasına izin vermediğini, bunun için de büyük bir teşekkürü hak ettiğini ifade eden Yıldırım, 'Hiç merak etmeyin, başımızda, işte orada milletin adamı olduğu müddetçe evelallah bizlere ölüm yok.' ifadesini kullandı.

Alandakilerin 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atmaları üzerine Yıldırım, 'Kırkalılar, sizler de işi çözmüşsünüz, hayırlı olsun. Fazla söze hacet var mı? Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum var mı? İşte bu kadar. Hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Elindeki kağıdı vatandaşlara göstererek, 'Belediye başkanınız hemen gelir gelmez bir bardak su vermeden elime uzun bir liste verdi.' diyen Yıldırım, içme suyu şebekesinin yenileceğini, arıtma tesisi ve soğuk hava deposunun yapılacağını, barajın etrafının mesire alanı olacağını dile getirdi.

Düğün salonunun da müjdesini veren Yıldırım, yol süpürme ve cenaze aracı dahil her türlü ihtiyacın görüleceğini, gençlere spor tesisi yapımının ise unutulmayacağını belirtti.

- 'Hiç kimse birliğimizi bozamaz'

Hizmetlerin hepsinin yapılacağını, önemli olanın milletin kardeşliğine zarar gelmemesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

'Ne Fetocu ne bölücü, hiç kimse birliğimizi bozamaz, kardeşliğimize zarar veremez. Hiç merak etmeyin, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacak. Kırka'nın bu millet ve bayrak sevgisi oldukça bize durmak yok, yola devam. 2001 yılında, 15 yıl önce Afyonkarahisar'da AK Parti'yi kurmak için İstanbul'dan gelirken tam 8 saatte geldim. O yoldan gelirken 'Rabbim fırsat verirse yolları böleceğiz, hayatları birleştireceğiz, yolları böleceğiz, milleti birleştireceğiz' dedim ve Mevlam nasip etti. AK Parti'yi tek başına iş başına, iktidar yaptınız. O Ankara-İstanbul yolunu kaymak gibi yaptık. Hayırlı, uğurlu olsun. Şimdi artık 3 saat 15 dakikada İstanbul'da, 2 saatte Ankara'dasınız. Yol medeniyettir, su medeniyettir.'

Yıldırım, yanında bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu işaret ederek, Eroğlu'nun Türkiye'nin her tarafında toprağı suyla buluşturduğunu, berekete bolluğa vesile olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra kurdele keserek, yapımı tamamlanan belediye binasının açılışını yaptı. Yıldırım'a, ziyaretinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ile AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya eşlik etti.
Kaynak: AA