Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

'Cunda köprümüzün kemerleri ortaya çıkıyor. İnşallah bu yıl içinde köprümüz tamamlanarak hizmete girecek. Köprümüz sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ''Cunda köprümüzün kemerleri ortaya çıkıyor. İnşallah bu yıl içinde köprümüz tamamlanarak hizmete girecek. Köprümüz sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak.'' ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Uğur, Ayvalık ilçesinde Cunda Adası ile ana karayı bağlayacak Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen köprü inşaatındaki çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Uğur'a, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp eşlik etti.

Uğur, burada, köprü inşaatının zeminin sağlam olmaması nedeniyle hedeflenen tarihten sonra hizmete gireceğini kaydetti.

Köprüyü bu yıl içinde tamamlayacaklarını ifade eden Uğur, ''Sağlam zemini buluncaya kadar fore kazıkları çakmaya devam ettik. Cunda köprümüzün kemerleri ortaya çıkıyor. İnşallah bu yıl içinde köprümüz tamamlanarak hizmete girecek. Köprümüz sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Uğur, Ayvalıkla ilgili planlarına dair şunları aktardı:

''Hedefimiz Ayvalık'ı dünya markası yapmak. İnşallah buraya kruvazör limanını kurmak istiyoruz. Cunda köprüsünün sağ ve soluna yat limanları yapmayı planlıyoruz. Tuzla bölgesinde de bir yat limanı projemiz var. Çevresi temiz, havası temiz, denizi temiz, suyu akan, körfezi tertemiz olan bir Ayvalık'ı vadediyoruz. Köprüyü de yaparken Ayvalıklılara sorduk nasıl istiyorsunuz diye. 12 bin Ayvalıklı oy kullandı. Yüzde 65’i taş köprü istediğini belirtti. Biz de projemizi ona göre yaptık. Bu yıl içinde de köprümüz hizmete girecek.''
Kaynak: AA