Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Akay Açıklaması

'Darbe girişimi ve son zamanlarda artan terör olaylarına rağmen hastanemizde hizmet olarak en ufak bir aksama olmadı'.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, darbe girişimi ve son zamanlarda artan terör olaylarına rağmen hastanelerinde hizmet olarak en ufak bir aksamanın yaşanmadığını bildirdi.

Başhekim Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin yeni hizmet binasında yaklaşık 5 aydır hizmet verdiklerini söyledi.

'Darbe girişimi ve son zamanlarda artan terör olaylarına rağmen hastanemizde hizmet olarak en ufak bir aksama olmadı.' diyen Akay, şunları kaydetti:

'Hatta giderek daha iyi hizmetler vermeye başladık. Neredeyse eksiklerimizin çoğunu giderdik. Belki daha zor koşullarda, daha az elemanla daha iyi hizmetler vermeye, daha çok çalışmaya başladık. Çocuk hastalarımız sevk olmasın diye yeni doğan yoğun bakım servisi açtık. Ciddi kaza ve ciddi yaralanmalar buradan sevk olmasın diye erişkin yoğun bakımı açtık. Anjiyo ünitemizi yaşama geçirdik. Kemoterapi ünitemiz de başladı. Kanser hastalarının aldığı tedaviler bundan sonra hastanemiz bünyesinde yapılacak.'

Akay, halkın hak ettiği sağlık hizmetini fazlasıyla vermeye devam edeceklerini belirtti.

İl ve il dışından hastaların Tatvan'a artık güvenle geldiklerini anlatan Akay, 'Artık burayı da büyük bir hastane gibi, eğitim araştırma gibi, her türlü işlerin çözüldüğü bir yer gibi görmeye başladılar. Bu daha da artacak. Kapasitemizin artması, doktor sayımızın artması, işlem sayımızı arttıracak.' dedi.
Kaynak: AA