Suruç'un Camileri De Pırıl Pırıl Oldu

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile hizmetlerin yoğun bir şekilde ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, cadde ve sokaklardan sonra halkın yoğun olarak kullandığı cami ve Kur'an kurslarında da temizlik çalışmalarına başlandı.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile hizmetlerin yoğun bir şekilde ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, cadde ve sokaklardan sonra halkın yoğun olarak kullandığı cami ve Kur'an kurslarında da temizlik çalışmaları başlatıldı.

Suruç Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde yeni bir çehreye kavuşan Suruç'ta çalışmalar hızla devam ediyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, ilçede sosyal çalışmalara da ağırlık veriyor.

Bu kapsamda Eyyübi, Karaköprü ve Haliliye belediyelerinin desteğiyle çalışmalara ağırlık veren ekipler, cadde ve sokaklardan sonra halkın yoğun olarak kullandığı cami ve Kur'an kurslarında temizlik çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında söz konusu alanların halıları süpürülüp yıkanıyor. Suruç merkezdeki 25 cami ve 12 Kur'an kursu, oluşturulan 10 kişilik ekiple belli aralıklarla temizleniyor.

Suruç Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Açıkgöz, göreve geldikleri ilk günden itibaren aralıksız çalıştıklarını belirtti. Kendilerine destek veren diğer belediyelere teşekkür eden Açıkgöz, şunları kaydetti:

'Sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi imkanlarımız dışında tüm belediyelerimizle ortak çalışarak halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Temizlik konusu da bizlerin hassasiyetle üzerinde durduğumuz önemli bir konu. Bu kapsamda camilerimiz de çok önemli bir yer teşkil etmekte. Halkımız daha temiz daha hijyenik bir yerde ibadetlerini yapsınlar diye Haliliye Belediyesi ekiplerimizle ortak çalışarak ilçe genelindeki camiler ve Kur'an kurslarında temizlik çalışması başlattık. Bu konunda bizlere destek veren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Her şey Suruç halkı için.'

Vatandaşlar da camilerde yapılan temizlik çalışmaları için Açıkgöz'e teşekkür etti.
Kaynak: AA