Siirt'te 'Evlilik Öncesi Eğitim' Verildi

Siirt'te evlilik çağına gelmiş kişilere Aile Eğitim Programı kapsamında 'Evlilik Öncesi Eğitim' verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen, eğitim, Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin konferans salonunda düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. İhsan Gül tarafından yapılan açılış konuşmasında, ailenin toplumun ve milletin geleceği açısından önem arz ettiğini söyledi.

Yapılan araştırmalarla çok çabuk aile kurulmasına karar verildiği, yine çok hızlı bir şekilde yuvanın parçalanması ve dağılması yönünde karar alındığını bildiren Gül, şöyle konuştu:

'Boşanma nedenlerinden şiddetli geçimsizliğin altında şiddetli iletişimsizlik bulunuyor. Boşanmaların yüzde 40'ı ilk 5 yıl içerisinde gerçekleşiyor. Türkiye'deki evlilik rakamlarıyla dünyadaki rakamları karşılaştırdığımızda ülkemizde 500-600 bin arasında değişen evlilik rakamları var. Bu evliliklerin içerisinde 100-120 bin arasında değişen boşanma rakamları var. Bu evliliklerden boşanan 70-80 bin çift ikinci evliliklerini yaptı. Boşanan eşlerin yüzde 14'üyse boşandığı eşleriyle tekrar evlilik yaptı.'

Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Cihat Doğan, sosyolog Mehmet Şahin Aslan ve Siirt Halk Sağlığı Merkezi Müdürlüğünde görevli doktorlar Caner Eren Doğan, Duygu Özbek ve Halit Er tarafından seminer verildi.

Kaynak: AA