Şehit Halisdemir'in İsmi Futbol Sahasına Verildi

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken FETÖ darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in adı, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki futbol sahasına verildi.

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki futbol sahasına verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Doğantepe Mahallesi'nde yapılan Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Futbol Sahası, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çok güzel bir tesis yaptıklarını belirtti.

Tesisin bölgenin güzelliğine değer kattığını vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

'Tabii bir çocuk doğunca, çocuğumuza isim ararlar. İsmini de 15 Temmuz'da bir Müslüman Türk'e yakışır şekilde Ömer Halisdemir kardeşimiz hepinizin bildiği gibi şehit oldu, görevini adam gibi yaptı. Komutanının verdiği görevi tam anlamıyla yapan en güzel askerlerimizden bir tanesi. Şehitlerimizin hepsi güzel. Hepsi bizim için çok değerli, başımızın tacı. Onları rahmetle anıyorum. Ömer Halisdemir kardeşimizi de şehidimizi de ben rahmetle anıyorum, tüm şehitlerimizle birlikte. Ruhları şad olsun. Onun ismi bu güzel tesisimizde ebediyen yaşayacak. Bütün gençlerimizin Ömer Halisdemir'i örnek almasını, onun gibi vatanını seven, kendini hayata iyi hazırlayan, bedeniyle ruhuyla güçlü, inancıyla imanıyla güçlü bir insan olarak çocuklarımızı yetiştirmek hepimizin görevi. Ömer Halisdemirleri yetiştireceğiz.'

Karaosmanoğlu, spora çok önem verdiklerini aktararak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Daha sonra Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Milli İrade futbol takımları, gösteri maçı yaptı.

Törene, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA