Resul Osman Dağı Alanında İnşaat Çalışmaları Başladı

Kilis’teki Resul Osman dağı mesire alanına kır kahvesi, kır evi, kır lokantası, mescit, idari bina, büfe, yöresel ürün satış birimi ile tuvalet yapımına başlandı.

Resul Osman Dağı Alanında İnşaat Çalışmaları Başladı
Kilis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kilis Belediyesine devri yapılan ve belediye tarafından mesire alanına çevrilen Resul Osman Dağı mesire yerine daha önce giriş kapısı, giriş kulübesi, seyir terası, ahşap tabela, çatılı bank ve piknik masası, kafes tel çit, araç park yeri ile araç ve gezinti yolu yapılmıştı. Son olarak yeni yapılacak olan, ihalesi onaylanan ve yer teslimi yapılan tesislerin temelleri atılarak inşaat çalışmalarına başlandı. Bu tesisler içerisinde kır kahvesi, kır evi, kır lokantası, mescit, idari bina, büfe, yöresel ürün satış birimi ve tuvalet bulunuyor.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, 164.2 Hektarlık toplam alana sahip Resul Osman Dağı mesire yerine yapılacak bu tesisler ile Kilis’te, eğlenme, dinlenme, gezinti, mesire gibi ihtiyaçların giderilmiş olacağını ifade ederek, “Tüm bu çalışmalarda emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız ve Orman Genel Müdürümüz olmak üzere, Kilis milletvekillerine, Kilis Valisine, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürüne, Kilis Orman İşletme Müdürü ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA