Muhtarlar Ve Ozanlar Şehitler İçin Buluştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Muhtarlar Derneği işbirliği ile Muhtarlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Muhtarlar, Ozanlarla Şehitleri Yad Ediyor’ programı düzenlendi.

Muhtarlar Ve Ozanlar Şehitler İçin Buluştu
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Muhtarlar Derneği organizasyonuyla Manisalı muhtarlar halk ozanları ile buluştu. Şehitler için gerçekleştirilen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Ergün Aksoy, Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, mahalle muhtarları ve halk ozanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Tüm Muhtarların, Muhtarlar Günü’nü kutlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, “Muhtarlar ve belediye arasındaki koordinenin ve iletişimin güçlendirilmesi amacıyla Muhtarlıklar Daire başkanlığımız devamlı muhtarlarımızla iletişim halindedir. Burada muhtar arkadaşlarımız mahalleleriyle ilgili planlamalar yapıyor ve mahalle sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Mahallenin sorunlarını bizzat dinlemek için ziyaretler ve toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda aldığımız talepleri uyguluyoruz. Mahallelerdeki insanlarımız ile yerel yöneticilerin birlikte karar alma ve uygulamasının en güzel örneğini Manisa’da uyguluyoruz. Ayrıca uygulamaya koyduğumuz çalışmaları da yine muhtarlarımızla birlikte düzenli olarak yerinde inceleyerek hizmeti en iyi şekilde vatandaşımıza sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Muhtarlar günü vesilesiyle Yunusemre Muhtarlar Derneği işbirliğiyle güzel bir etkinliğin gerçekleştirildiğini söyleyen Başkanvekili Kahya, “Ozanlarımız şehitlerimiz için deyişlerini söyleyecek, bağlamalarının tellerini konuşturacaklar. Bu düşünceyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. İlimizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Halk ozanlarına plaket

Konuşmaların ardından halk ozanları şehitlerimiz için sahne aldı. Halk ozanları seslendirdikleri kahramanlık türküleriyle salonda bulunan vatandaşları duygulandırdı. Türkülerin ardından birbirleriyle atışan halk ozanları vatandaşların büyük beğenisini topladı. Etkinlikte daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Ergün Aksoy ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, halk ozanlarına plaket takdim etti.
Kaynak: İHA