Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

'Türkiye'nin geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Çünkü bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. İnşallah birlik ve beraberlik içinde 21. yüzyıla Türkiye'yi hep birlikte taşıyacağız'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Türkiye'nin geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Çünkü bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. İnşallah birlik ve beraberlik içinde 21. yüzyıla Türkiye'yi hep birlikte taşıyacağız.' dedi.

Yılmaz, İnegöl ilçesinde, 26 binadan oluşan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılışında, hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan kampüsün hayırlı olmasını diledi.

Hayır sahiplerine ve katkıda bulunanlara teşekkür eden Yılmaz, 'Allah, onların yüzlerini ak eylesin. Bu vesileyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Yılmaz, hayır yapmanın zor olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bilin ki hayır yapmak ne kadar zorsa ecri de o kadar büyüktür. Bizde genel kural var; 'Marifet iltifata tabidir.' Muhakkak ki iyi iş yapana teşekkür etmeliyiz. Mehmet Bey'e teşekkür ediyoruz ama bir sözümüz daha var; 'İyilik yap, denize at, balık bilmezse Halik bilir'. Dolayısıyla Allah'ın bildiğini Cenab-ı Allah, mutlaka kullarına da bildirir. Mehmet Bey, Allah senin gibilerinin eksikliğini göstermesin. İl müdürümüze sordum 'Bursa'nın avantajı nedir?' diye. 'Aydın, çalışkan insanlar, yüzleri gülüyor, yardımseverler, Mehmet Bey gibi olanlar çok' dedi. Bir şey daha söyledi; buradaki meslek okullarının oranı yüzde 61. Türkiye'de bu oran, yüzde 44. Anladım ki Bursa'nın geleceği aydınlık. Türkiye'nin geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Çünkü bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. İnşallah birlik ve beraberlik içinde 21. yüzyıla Türkiye'yi hep birlikte taşıyacağız.'
Kaynak: AA